SEZONA: 1

EPIZODA: 5

OPIS

U ovoj epizodi ekipa se vraća u željeznicu Južnog Devona kako bi istražila život sporedne linije prije Beechingova restrukturiranja željeznice 1960-ih godina. Ruth muze lokalnu vrstu krava i otkriva kako je željeznica pomogla kad je opaka bolest gotovo uništila sva londonska goveda.
Nakon što se podvrgava pregledu vida u viktorijanskom stilu, Peter se pridružuje strojovođi na liniji Južnog Devona. No nije lako voziti mliječni vlak kroz noć. Upoznajemo Davea Knowlinga, vozača parne lokomotive sa šezdeset tri godine iskustva, koji pokazuje Peteru kako to ide i zašto je važno žmiriti na jedno oko dok lopata ugljen.
Raditi na viktorijanskoj željeznici bilo je opasno. Petsto ljudi je poginulo, a šesnaest tisuća ozlijeđeno je u samo jednoj godini. Ruth otkriva da je za one koji su postali invalidi na Velikoj zapadnoj željeznici bila posebna radionica umjetnih udova.
Alex i Peter putuju željeznicom Strathspey i saznaju sve o jednom od najunosnijih škotskih izvoznih proizvoda, a Ruth na liniji Gwili doznaje zašto je mladi velški poduzetnik prvi uveo kataloge za poštansko naručivanje - zahvaljujući željeznici.
Produkcija: Lion TV za BBC
Odabrala: Mira Vočinkić

Slike

Punom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijed

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Legende Sarajeva

    image
    Dokumentarni serijal o povijesti Sarajeva
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svjetske istorije.
  • Sportski vremeplov

    image
    Gradovi i općine Unsko-sanskog kantona iznjedrili su veliki broj sportaša i sportskih radnika čiji su rezultati i sportski dometi odavno prevazišli nivo sredine u...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.