SEZONA: 1

EPIZODA: 4

OPIS

U Nacionalnom željezničkom muzeju Alex i Peter pomažu pokrenuti najpoznatiju lokomotivu na svijetu - Letećeg Škota. Ekipa sudjeluje u vožnji života dok se lokomotiva kreće po svojoj izvornoj ruti i spaja dva najvažnija financijska središta Carstva - London i Edinburgh. Alex doznaje i kako je kuharskoj ekipi bilo nahraniti dvjesto pedeset gladnih usta.
Peter odlazi Velikom središnjom željeznicom da vidi kako su vlakovi uveli revoluciju u dostavu pošte po Britaniji. Dobiva i radni zadatak u putujućoj pošti, gdje je vrijeme ključno.
Momci posjećuju i muzej u Milton Keynesu da doznaju kako je željeznica omogućila prvu električnu komunikacijsku uslugu - izravne poruke više od sto godina prije uvođenja e-maila.
Željeznice su uvele mnoga nova i zanimljivo nazvana radna mjesta, pa Ruth doznaje koja je uloga pregledača vagona te pomaže presvući kotač čeličnim obručem u radionici željeznice Južnog Devona.
U Bristolu Alex otkriva kako je željeznica odgovorna za usklađivanje nacije i razgledava sat koji nema samo jednu nego čak dvije kazaljke za minute. U međuvremenu Peter doznaje kako je željeznica prvi put pronosila svježe vijesti, ravno iz tiskare.
Produkcija: Lion TV za BBC
Odabrala: Mira Vočinkić

Slike

Punom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijedPunom parom naprijed

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svjetske istorije.
  • Sportski vremeplov

    image
    Gradovi i općine Unsko-sanskog kantona iznjedrili su veliki broj sportaša i sportskih radnika čiji su rezultati i sportski dometi odavno prevazišli nivo sredine u...
  • Charité (2017)

    image
    The series describes the accomplishments of several famous German physicians and scientists at the prestigious Charité hospital in Berlin during its history.
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.