poster

Maher za putovanja: 48 sati u...: Moskva

Travel Man: 48 Hours in... (2016)

lifestyle | UK

SEZONA: 2

EPIZODA: 4 - Moscow

OPIS

Richard Ayoade i Greg Davies pokušavaju doživjeti esenciju Moskve u samo 48 sati. Pri tom izazovu sukobit će se s tenkovima na Crvenome trgu, otići u svemir i u podzemlje te posjetiti jedan od najčudnijih cirkusa na svijetu.
Budući da naši putnici Richard i Greg nemaju puno vremena, u ruskoj prijestolnici najprije odlaze na Crveni trg, koji se često opisuje kao srce cijele Rusije. Dok iskazuju svoje poštovanje prema Kremlju, crkvi Vasilija Blaženoga i Lenjinovu grobu, nepristojno ih prekida proba za mimohod u povodu Dana vojne slave. Kad tenkovi počnu navirati, Richard i Greg daju se u bijeg.
Sljedeće je odredište Muzej kozmonauta u kojem se naš par informira o sovjetskoj svemirskoj utrci. U kantini kušaju stvarnu svemirsku hranu.
U želji da što više urone u moskovsku kulturu, posjećuju vjerojatno jedini mačji cirkus na svijetu.
Njihov drugi dan počinje obilaskom moskovskog predgrađa koji organiziraju dvoje poduzetnih mladih Moskovljana. Obilazak završava u njihovu stanu uz votku i kisele krastavce, od čega Grega ispunjava ugodan osjećaj topline, a Richard je omamljen.
U potrazi za što većom autentičnošću, par odlazi u saunu u slavnom gradskom kupalištu Sanduni. Radi maksimalne autentičnosti Greg se podvrgava tradicionalnom tretmanu/šibanju brezinim granama.
Naposljetku Richard i Greg odlaze vidjeti izvanredan kip Petra Velikoga.
Odabrala: Mira Vočinkić

Slike

Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Neki bolji ljudi (2020)

    image
    „Neki bolji ljudi” porodična je serija čije glavne junake predstavljaju članovi porodice Urošević i Graovac. Tri generacije pod jednim krovom, u komšijskim...
  • Opasne snage (2020)

    image
    Captain Man ima novu ekipu pomoćnika superjunaka - Opasne snage. Captain Man i Schwoz otvaraju lažnu školu kako bi trenirali klince da obuzdaju i kontroliraju...
  • Mit ili nauka (1960)

    image
    Ovo je niz dokumentaraca koji će vam pobliže opisati neke znanstvene tvrdnje.
  • Lud, zbunjen, normalan (2007)

    image
    Humoristična serija scenarista Feđe Isovića koja je već u prvoj sezoni osvojila hrvatske gledatelje svojim humorom i izvrsnom glumačkom ekipom koju predvodi...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.