SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - Deserts

OPIS

Špilje su jedino prirodno stanište skriveno od Sunca, no to ne znači da u njima nema života. Ova epizoda zalazi u tajnovitu i vječnu tminu kako bi otkrila nepoznati, podzemni svijet špilja i tunela. Špilje su Zemljina krajnja granica, a dokumentarac zalazi na mjesta na kojima je rijetko tko bio. Lastavičja špilja u Meksiku duboka je 400 metara, što znači da u nju bez problema stane Empire State Building, no vrlo malo ljudi zna da ona uopće postoji. Špilja Lechuguilla u SAD-u duga je 193 km, a duboka 500 m. Sadrži prostorije s čarobnim kristalima od kojih su neki dugi i do šest metara.
Špiljske ribice možda su najprilagodljivija bića na svijetu jer žive jedino u špiljskim slapovima viseći na mikroskopskim kukicama na svojim proširenim perajama. Jelenja špilja na Borneu dnevno je utočište pet milijuna šišmiša. Njihova balega drži na životu cijelu zajednicu malenih stvorenja. Obasjajte na trenutak taj golemi brežuljak balege i cijela će se špilja zatresti od milijuna kukaca balegara.
Planet Zemlja spušta se u neistraženi svijet kako bi predstavila nekoliko predivnih, a opet neobičnih životinja. Teksaški špiljski daždevnjak kao i tajlandska špiljska ribica nemaju ni očiju ni pigmenta. Njihove populacije nađene su u samo dvije špilje na svijetu.
Dobivši jedinstven pristup skrivenom svijetu prepunom stalagmita i stalaktita malo se koji dokumentarac može pohvaliti ovakvim nizom neočekivanih iznenađenja.

Slike

Planet Zemlja II: DnevniciPlanet Zemlja II: DnevniciPlanet Zemlja II: DnevniciPlanet Zemlja II: DnevniciPlanet Zemlja II: DnevniciPlanet Zemlja II: DnevniciPlanet Zemlja II: Dnevnici

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Tvornica hrane (2012)

    image
    Iza svake vrećice čipsa, limenke piva, table čokolade ili štruce kruha stoji megaindustrijska proizvodna linija koja ih čini svima dostupnima. Tvornica hrane...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.