poster

Zauvijek autor: Vjekoslava Huljić

Zauvijek autor (2022)

dokumentarni | Hrvatska
Režiser: Toni Volarić

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Vjekoslava Huljić

OPIS

Toliko hitova, toliko prodanih nosača zvuka, toliko različitih izvođača i projekata. Sve to vrijedi za ženu koja je, kao tekstopisac, nerijetko u sjeni supruga ili izvođača koji njezine tekstove pjevaju. Vjekoslava Huljić i želi biti malo samozatajna, uživa u situaciji kad u trgovini čuje pjesmu kojoj je dala tekst, ne buni se što nije u prvom planu. Ali u prvi ju plan stavlja upravo ovaj film. Vidjet ćemo kako bračni par Huljić piše pjesme - od onih za Petra Grašu, Jelenu Rozgu, grupu Magazin, pa do mjuzikala ili hitova koje pjevaju Doris Dragović, mlada Domenica ili Jole. Posebno je zanimljivo vidjeti kako piše na starosplitskom dijalektu za grupu Madre Badessa. Usto, bit će riječi i o Vjekoslavinom književnom opusu, ponajprije knjigama koje je pisala za djecu te o "Genu anđela" za odrasle. O njezinu književnu opusu u filmu govore Julijana Matanović i Miro Gavran.

Scenarist:

Slike

Zauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autor

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.