poster

Svjetski biseri: Jura, među jezerima i šumama

Flavors 9 / Horizons 9


SEZONA: 9

EPIZODA: 15

OPIS

Prostirući se na granici između Francuske i Švicarske, planinski masiv Jura moguće je otkrivati iz obje zemlje. Njegovi stanovnici, nekoć izolirani zbog snijega i planinskog reljefa, uspjeli su očuvati tradicionalna znanja i vještine koje se prenosi s koljena na koljeno. U ovim bajkovitim krajolicima u kojima priroda vlada poput kraljice, ljudi oduvijek pomiču granice, čak i prkoseći prirodnim zakonima. Stanovnici ovdašnjih krajeva znaju maksimalno iskoristiti svoju baštinu, ali i prirodna bogatstva koja im daruju okolne planine, zemlja, rijeke i jezera. Cijela je regija prošarana šumama i vodenim površinama, kao primjerice ovdje u Visokoj Juri gdje se prostiru poznata četiri jezera. Ovaj zaštićeni krajolik ledenjačkog podrijetla ima izniman ekosustav. Šume prekrivaju područje sve do Rumunjske, tvoreći tako zeleni koridor za sve migrirajuće životinjske vrste diljem Europe. S francuske strane, područje Jure obuhvaća nekoliko departmana i regija. Sa švicarske strane omeđena je kantonom.

Slike

Svjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumamaSvjetski biseri: Jura, među jezerima i šumama

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Šaranski ribolov sa Stojanom Radosavljevićem

    image
    Kamere emisije "Šaranski ribolov" sa Stojanom Radosavljevićem u stopu prate poznatog sportskog ribolovca i bilježe sve njegove pustolovine. Stojan je aktivan...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.