SEZONA: 1

EPIZODA: 51 - Serijski program

OPIS

Ova serija je historijsko putovanje u Osmansko Carstvo, a bazirana je na životu Hizira, Hajredin-paše, poznatijeg kao Barbarosa, i njegove trojice braće, Oruča, Ishaka i Ilijasa.
Barbarosa se i danas smatra jednim od najznačajnijih moreplovaca, a zahvaljujući njemu i njegovoj braći Mediteranom je vladalo Osmansko Carstvo.
Uz pomoć učenjaka Sulejmana četverica braće, koju na početku predvodi odlučni Oruč, pokušavaju razotkriti jednu od najbolje čuvanih tajni na svijetu, a u tome ih pokušava spriječiti Papina produžena ruka Pietro, kao i nemirno more, koje krije brojne opasnosti, ali i ljepotu koja oduzima dah. Pietro, kao i braća, želi vladati Mediteranom, želi otkriti tajnu, ali želi i uništiti Barbarosu i njegovu braću tokom svog pohoda. Ništa od toga ne uspijeva pokolebati braću na putu pravde, na putu potpunog razotkrivanja istine.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svjetske istorije.
  • Sportski vremeplov

    image
    Gradovi i općine Unsko-sanskog kantona iznjedrili su veliki broj sportaša i sportskih radnika čiji su rezultati i sportski dometi odavno prevazišli nivo sredine u...
  • Spartacus - Blood and Sand (2010)

    image
    Tračanskom ratniku unovačenom da se bori za Rimljane jednim činom pobunjeničkog nasilja zapečaćena je sudbina. Za kaznu, suočava se sa smrću tako što je prisiljen...
  • Zorro: The Chronicles (2015)

    image
    Serija predstavlja tinejdžera Don Dijega, koji se suočava sa najvećim životnim izazovom boreći se za pravdu protiv brojnih bezobzirnih tirana! Tako se rađa...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.