EPIZODA: 4

OPIS

Otok srdačno prihvata novopridošlice. Iako novi stanovnici, iscrpljeni i u bolovima, primaju pomoć i utjehu od Eleni, doktora Lapakisa, predsjednika Kontomarisa i drugih, ipak se moraju suočiti sa velikom mržnjom ostalih. Manjak vode i strah od sutrašnjice još više pogoršavaju njihove odnose. U Plaki, Giorgis odbija odvesti Mariju da posjeti majku koja je na otoku. Evgenia, radnica u pekari, otkriva ožiljak na svom tijelu koji će joj promijeniti život.

Na otoku, nakon što su se novi stanovnici prilagodili, pokazuju svoje vještine koje bi mogle poslužiti općem dobru. To ne umanjuje agresivnost nekih ljudi, koji su spremni i na krvoproliće. Strah preuzima, a patnja kroz koju svi već prolaze nije dovoljno velika da bi im pomogla prevazići prepreke.

Dok dvije strane na otoku zauzimaju pozicije, Giorgis donosi nabavke, ne znajući da se Maria krije u čamcu čekajući da ugleda svoju majku. Ali kada vidi majčin lik, neće smoći snage da se pokaže. Ostaje nepomična, sa suzama u očima dok je njen otac ne pronađe. Rješenje za opasne razlike dvaju protivničkih strana ovog otoka, doći će ‘odozgo’.

Slike

Otok 01Otok 02Otok 03Otok 04Otok 05Otok 06Otok 07Otok 08Otok 09Otok 10Otok 11Otok 12Otok 13Otok 14Otok 15

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Mala povijest Srbije (2014)

    image
    Igrana serija "Mala istorija Srbije", na jedan zabavan način vas podseća na ličnosti, događaje i običaje koji su obeležili nacionalnu istoriju.
  • Ljubav s okusom vina (2013)

    image
    Ahil je mladić sa Kipra, Melina je devojka sa Krita. Njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo, ali tu ljubav ne odobravaju njihove porodice, koje će učiniti sve da...
  • Divlje pčele (2019)

    image
    Posle očeve smrti, tri sestre – Eleni, Asimina i Droso pokušavaju da opstanu i prežive u malom i izrazito konzervativnom mestu u Grčkoj. Sergios je najmoćniji...
  • Domina (2021)

    image
    The extraordinary rise of Livia Drusilla, who overcame adversity to become the most powerful woman in the world. Follow Livia's journey from a naive young girl...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.