poster

Čovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitektura

Čovjek i prostor (2022)

dokumentarni | Hrvatska
Režiser: Željko Sarić

SEZONA: 1

EPIZODA: 5

OPIS

Nominacije za nagradu Viktor Kovačić 2018. za najuspješnije ostvarenje u svim domenama arhitektonskog stvaralaštva.
Široki tematski raspon nominacija u kategoriji javnih tj. nestambenih zgrada ukazuje na iznimno plodnu arhitektonsku godinu. Ovdje je zasigurno interesantna činjenica da su njihove lokacije, kao po pravilu, u manjim sredinama, daleko od centraliziranih gradskih središta, što čini jaku frontu argumenata u prilog prava na kvalitetne javne prostore za sve. Upravo motivirani tom ujednačenom različitošću, u ovoj epizodi propitujemo koliko Kutjevo, Gunja, Poreč, Bol i Popovača imaju zajedničkih, a koliko suprotstavljenih premisa načina kreiranja i korištenja takvih objekata, a posebice kakav projektantski utjecaj čine percepcije dislociranih autora arhitekata. Tipologije vinarije, stadiona, poslovne zgrade, hotela i škole dinamično su kontrastne i iznimno podatne za suočavanje aktera procesa investiranja, projektiranja, gradnje i korištenja. Svaka svojom društevnoodgovornom namjenom jasno artikulira i podržava specifičnosti lokalne sredine.
Autori koncepcije: Sabina Sabljić, Nikola Škarić, Vedran Duplančić
Voditelj produkcije: Viktor Sarić

Slike

Čovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitektura

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.