poster

Blaga s Bettany Hughes: Blaga Grčke

Bettany Hughes' Treasures of the World (2021)

Režiser: Mary Cranitch
Viasat History | 26. 6. 2024. | 07:25

Ocjena: 7.9/10
Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Treasures of Greece

OPIS

Grčka je zemlja prekrasnih krajolika i bogate povijesti, kolijevka kulture koja i danas oblikuje naš način razmišljanja. Bettany kreće na putovanje iz Atene, središta antičke grčke civilizacije, filozofije i demokracije. Odatle će otići u Nauplion, jedan od najromantičnijih grčkih gradova - riznicu povijesnih spomenika te zavičaj antičkih i modernih junaka. U Sparti će otkriti da stare Grke nisu proslavila samo vrhunska postignuća u umjetnosti i arhitekturi nego i njihove ideje. Nakon toga posjetit će arheološko nalazište u rodnome mjestu Aleksandra Velikog. Riječ je o palači Filipa II. u sjevernoj Grčkoj. Za vrijeme snimanja arheolozi će iskopati kapitel stupa i približiti nas jednom od najmoćnijih ljudi u povijesti svijeta. Bettany će zatim otići u Olimpiju, a u Epidauru će obići arheološko nalazište, gdje je otkrivena neobična podzemna jama. U njoj su nekoć možda bile zmije, kao dio mističnog iscjeliteljskog rituala. Dokazat će i da je akustika u starom kazalištu i dalje besprijekorna.

Glumci
Scenarist:

Slike

DCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD RightsDCD Rights

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.