SEZONA: 1

EPIZODA: 3

OPIS

U trećoj epizodi serije „Arhetip moderne bajke“ biće reči o arhetipu anime i animusa, o tome ko su pravi heroji i koliko su bajke bitne u našem detinjstvu.
Prof. dr Žarko Trebješanin, vrhunski psiholog, izneće zanimljive podatke o tome koje su bajke najpolularnije u svetu i kod nas, koliko se bajke uopšte čitaju i zbog čega je dobro ne menjati njihovu suštinu.
O arhetipskom junaku i herojima, govoriće dr Zoran Milivojević. Sa posebnom pažnjom preporučujemo reči oca Ilariona Đurice, koji se obraća deci i uči ih pravim vrednostima o kojima se pripoveda u bajkama.
Šta inspiriše savremene pisce u bajkama? Zašto su bajke važne u najranijem uzrastu, kako ih treba pričati i zbog čega ih treba stalno ponavljati? To nije sve, u ovoj epizodi analiziraćemo jednu od najpopularnijih bajki u svetu Crvenkapu, a glumica Paulina Manov započeće pripovedanje moderne bajke o devojci Vrbi...

Slike

Obrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajkeObrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajkeObrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajkeObrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajkeObrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajkeObrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajkeObrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajkeObrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajke

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • RTS Lab

    image
  • Iz sehare

    image
    Dokumentarna edukativna emisija.
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
  • Kad naš brod plovi

    image
    U emisiji "Kad naš brod plovi" upoznajte dvojac koji putuje duže cijele jadranske obale i njezinih otoka kako bi istražili ribolov. Postoje razne ribolovne...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.