poster

Posljednje kraljevstvo

The Last Kingdom (2015)


Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SEZONA: 1

EPIZODA: 8

OPIS

Godina je 872 i Engleska je podijeljena. U sukobu heroja, jedan Saxonac, koji je odgojen kao Danac, mora izabrati i odigrati svoju ulogu u rođenju kraljevstva. Emotivno i puno akcije, Posljednje Kraljevstvo je epska drama o ljudima koji se bore za svoje živote i za svoj identitet. Ovo je priča o rođenju Engleske kao države. Ova serija istražuje teme rata, porodice, strasti, ljubavi i gubitka. Priču priča Uthred, engleski dječak, koji postaje muškarac u brutalnom svijetu, u kojem život visi o koncu. Rođen je kao engleski plemić, ali zarobio ga je i odgojio danski ratni vojskovođa, Ragnar Neustrašivi, i njegova lojalnost se uvijek testira. Je li on Englez ili Viking? U misiji da vrati svoje pravo po rođenju, Uthred mora koračati opasnim putem između obje strane ako želi odigrati svoju ulogu u rođenju nove nacije i vraćanu zemlje svojih predaka.
Posljednje Kraljevstvo je serija ispunjena herojskim djelima i epskim bitkama s tematskom dubinom, koja obuhvata politiku, religiju, rat, hrabrost, ljubav, lojalnost i potragu za identitetom.
Spojivši stvarne historijske ličnosti i događaje s fiktivnim likovima, ova priča je o tome kako su ljudi udružili svoje snage pod jednim od najvećih kraljeva u historiji da bi vratili svoju zemlju i izgradili mjesto, koje će zvati domom.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Spartacus - Blood and Sand (2010)

    image
    Tračanskom ratniku unovačenom da se bori za Rimljane jednim činom pobunjeničkog nasilja zapečaćena je sudbina. Za kaznu, suočava se sa smrću tako što je prisiljen...
  • Meg 2: Put u dubinu (2023)

    image
    Nastavak filma iz 2018. godine. Jason Statham i njegov tim vraćaju se u daljnje istraživanje Marijanske brazde gdje će se suočiti s novim, još većim zastrašujućim...
  • Ostrvo (2010)

    image
    Serija Otok (eng."The Island", grč.„To Nisi“) nastala je na osnovu istoimene knjige, bestsellera 2009.godine, autorice Victorie Hislop, britanske književnice i...
  • Charité (2017)

    image
    The series describes the accomplishments of several famous German physicians and scientists at the prestigious Charité hospital in Berlin during its history.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.