SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Planine

OPIS

Divlji konji utjelovljenje su duha slobode koji je svakom Australcu u krvi. Podrijetlo im je fascinantno. Ima ih gotovo milijun, a potječu od konja koje su doveli prvi europski doseljenici za vrijeme zlatne groznice. Unatoč njihovoj plemenitoj ljepoti i naslijeđu, službeno ih smatraju štetnicima. Zamjeraju im što šire korov, štetno djeluju na izvore vode i prijete opstanku manjih, ugroženih autohtonih životinja. Povremeni pozivi na njihovo ubijanje uvijek podižu buru u javnosti. U ovoj seriji upoznat ćemo ih izbliza. Svjedočit ćemo njihovoj okretnosti i snazi, odnosima unutar krda i velikim izazovima s kojima se suočavaju u negostoljubivim planinama i sušnoj unutrašnjosti zemlje.
Istražujemo povijest divljih konja i važnu ulogu koju su imali u oblikovanju australske kulture, društva i okoliša. Putujemo u Australske Alpe, gdje slobodno lutaju na visinama. Ljeti se suočavaju s požarima, zimi sa snježnim mećavama. Pratimo ljude koji žele ukloniti divlje konje s najkvalitetnijih pašnjaka i doznajemo za prijedlog vlasti da im se broj ograniči odstrelom, hvatanjem u zamke i sterilizacijom, umjesto preseljenjem. Na kraju ćemo vidjeti dirljivu priču o siromašnoj djeci koja dobivaju priliku ukrotiti vlastitog divljeg konja.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Eko perspektive

    image
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Očima taoca (2019)

    image
    Dokumentarna serija „Očima taoca“ prikazuje potresne priče pojedinaca koji su doživjeli talačku situaciju. Riječ je o ljudima koji su uspjeli preživjeti to...
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.