Ocjena korisnika: 10/10

EPIZODA: 3 - Iz Beaufortaina po Savoji

OPIS

Beaufortain se ističe dolinama, bogatim malim selima i žarkom željom da očuva svoj tipičan gorski stil gradnje. Stotine koliba smještenih na padini danas svjedoče o čovjekovoj domišljatosti da se prilagodi okolišu. Ovo je gorski i poljoprivredni kraj i život je u njemu težak. Tradicionalne vrijednosti, koje su i danas općeprihvaćene, obogatile su kraj neprocjenjivom baroknom sakralnom baštinom.
Iz sela Beaufort treba prijeći samo jedan prijevoj i stiže se u srce Savoje.
Njezine doline i vrhunci međunarodno su poznati po zimskim i ljetnim sportovima. Zahvaljujući smještajnom kapacitetu savojskih skijališta Savoja je jedna od najturističkijih regija u Francuskoj.
U ovoj epizodi nadlijećemo blage reljefe Beaufortaina i njegov prepoznatljivi vrh Pierra Menta te selo Areches. Prijeđemo li prijevoj Pré, eto nas iznad Bourg-Saint-Mauricea i skijališta Les Arcs. Putovanje nastavljamo kroz planine Vanoise i Tarentaise do Tignesa te dolazimo do ledenjaka Bellecôte i skijališta Les 3 vallées, a zatim i pred Chambéry u Apremontu podno vrha Granier.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Veliki koraljni greben: živo blago (2021)

    image
    Veliki koraljni greben živi je organizam koji održava najbogatiji i najsloženiji ekosustav na planetu. Ova četverodijelna serija istražuje različite kutke i...
  • Tamo daleko

    image
    Serijal putopisno-dokumentarnih emisija "Tamo daleko" počeo je s emitovanjem u oktobru 2011. godine, i prva je emisija u okruženju koja se bavi dijasporom....
  • Lovački klub

    image
    Dokumentarna emisija o lovu.
  • Blago naroda

    image
    U ovom serijalu posvećenom kulturi, imaćemo priliku saznati nešto više o raznim oblicima čovjekovog nasljeđa.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.