poster

Veličanstvene Alpe iz zraka: Od Chablaisa do Mont Blanca

MAJESTIC ALPS / LES ALPES VUES DU CIEL (2015)

dokumentarni | Francuska

Ocjena korisnika: 7.5/10
(2 glasova)

EPIZODA: 2

OPIS

Zemljopisni položaj Gornje Savoje u Francuskoj razlog je velike raznolikosti njezinih prirodnih staništa. U ovoj epizodi krećemo u otkrivanje planinskih pašnjaka Chablisa i Châtela, a zatim Faucignyja nedaleko Ženevskog jezera i granice sa Švicarskom. Radimo krug preko grada Annecyja i prolazimo iznad platoa Glieres, masiva Aravis i skijališta Clusaz i Gets. Nakon nadlijetanja doline Giffre i čudesne vrtače Fer -à-Cheval zračno putovanje završava na masivu Mont Blanc gdje se na 4810 metara uzdiže najviši vrh zapadne Europe: Mont Blanc.
Ovaj spomenik alpske prirodne baštine, koji se uglavnom sastoji od granitne stijene, obuhvaća velike ledenjake kao što su na sjevernoj padini Mer de Glace, ledenjak Argentiere, ledenjak Bossons i mnoštvo sjajnih vrhova koji su pravi raj za alpiniste.
Ovaj masiv je sjajno opremljen žičarama i vučnicama kako bi mogao primiti posjetitelje iz cijelog svijeta. Najpoznatija je ona koja se iz doline Chamonixa penje na vrh Aiguille du Midi visine 3842 m.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • China Uncovered

    image
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Šaranski ribolov sa Stojanom Radosavljevićem

    image
    Kamere emisije "Šaranski ribolov" sa Stojanom Radosavljevićem u stopu prate poznatog sportskog ribolovca i bilježe sve njegove pustolovine. Stojan je aktivan...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.