Torchwood slijedi pustolovine istražiteljskog tima koji rabi neuobičajenu tehnologiju u rješavanju zločina: zemaljskih i izvanzemaljskih. Svoj i posve neovisan o vladi, policiji i Ujedinjenim narodima, Torchwood slijedi vlastite zakone. Predvođeni zagonetnim kapetanom Jackom Harknessom, istražitelji zalaze u nepoznato i bore se s nemogućim. Uz Jacka je Gwen Cooper. Njezin prvi razgovor s timom probudio je silnu želju za otkrivanjem istine i bacio je u neočekivan, ali uzbudljiv svijet. Jasna i instinktivna, ona razumije ljude i često je savjest tima. No može li se ona potpuno izolirati od normalnog života?
Ostatak hrabrog i strastvenog tima čini šarmantni liječnik Owen Harper, mladi hedonist iznimnih umnih sposobnosti; povučena Toshiko Sato koja se specijalizirala za kompjutore, nadzor i ostale tehničke pojedinosti; natprosječno inteligentna Suzie Costello koja je cijeli svoj život posvetila neobičnim izvanzemaljskim rukotvorinama; te Ianto Jones koji timu vrijedi puno više nego što to njegova uloga recepcionara podrazumijeva.
Iz svoje skrovite baze sagrađene u procjepu mjesta i vremena tim odgovara na svaku izvanzemaljsku prijetnju bilo da se radi o padu meteora, prijavama o pojavljivanju izvanzemaljske tehnologije, neobičnom obdukcijskom izvješću, epidemiji nepoznatog virusa...

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.