Radnja se odvija u alternativnoj, suvremenoj stvarnosti u SAD-u gdje su „superheroji“ zabranjeni zbog svojih nasilnih metoda. Unatoč tomu neki od njih okupljaju se kako bi započeli revoluciju, dok je drugi pokušavaju zaustaviti.
Smještena u alternativnu povijest u kojoj se maskirani osvetnici tretiraju kao odmetnici, serija ČUVARI izvršnog producenta Damona Lindelofa (dobitnik Emmyja® za „Izgubljene“; HBO-ovi „Preostali“) prihvaća nostalgiju istoimenog originalnog revolucionarnog grafičkog romana, dok pokušava probiti nove vlastite granice. Regina King predvodi glumačku postavu kao Angela Abar, koja nosi dvije maske; jednu kao vodeća detektivka policijskih snaga Tulse, a drugu kao supruga i majka troje djece. U seriji glume i Jeremy Irons kao ostarjeli i bahati lord britanskog dvorca; Don Johnson kao Judd Crawford, šef policije u Tulsi; Jean Smart kao agentica FBI-a Laurie Blake; te Tim Blake Nelson kao detektiv Lupa.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.