Emisije iz "Palete kulturnog nasleđa" prikazuju značajne trenutke sa izložbi, promocija i događaja održanih u Galeriji Radio-televizije Srbije tokom prošle i ove godine. Svaka emisija je zapravo posebna priča o delu i bogatstvu životnog puta pojedinca kroz prizmu samog autora, stručnjaka i savremenika. Vrednost ovih dokumentarno-umetničkih zapisa je u čuvanju određenog trenutka od zaborava, a oni su istovremeno i podsticaj na razmišljanje o nasleđu koje nam je ostavljeno od strane umnih počivših i još uvek aktivnih stvaralaca.

Sve emisije kao zajedničku tačku kontakta imaju galerijske prostore u Takovskoj 10. Direktan povod za razgovore su izložbe umetnika i događaji oranizovani tokom proteklih meseci u RTS-u. Ciklus počinje emisijom "Pogled u Hram", snimanom tokom izložbe reljefnih ornamenata Hrama Svetog Save Nebojše Savovića Nesa i promocije knjige "Pogled u Hram" Dragomira Acovića; sledi "Mozaik izvornih svedočanstava" Aleksandra Boričića, a potom emitujemo razgovore povodom izložbi slikara Nebojše Đuranovića, vajara Velimira Karavelića, scenografa Živorada Žaka Kukića, Nedeljka Gvozdenovića, Antona Hutera, Pavla Vasića, Miloša Bajića, Jovana Sivačkog, Ratka Vulanovića i drugih.

Ukupno je pripremljeno 13 epizoda koje će se emitovati u prvom ciklusu.

Bilo je na kanalima:

RTS Klasika  RTS Nauka  RTS Život  RTS2  RTS Poletarac  

PREPORUKE
  • Globalna Hrvatska (2018)

    image
    O ulozi medija u izgradnji demokratskog društva često se lome koplja. Golemo je njihovo značenje u kriznim situacijama poput ove uzrokovane pandemijom...
  • Passaggio a Nord-Ovest (1997)

    image
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Hod vijekova

    image
    "Hod vijekova" je emisija koja nas vraća u prošlost, te nas upoznaje sa porijeklom raznih običaja i sa tradicijom naroda na prostoru Bosne i Hercegovine.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.