Već 17 godina ovaj petominutni „dokumentarac" obaveštava, informiše, podseća i skreće pažnju na događaje i ličnosti iz bliže i dalje prošlosti nastojeći da povremenim obnavljanjem tekstova i dizajna uvek sačini nov izbor koji će oni najodaniji gledaoci Datuma i ovog puta lako prepoznati.
Dnevne emisije tipa „dogodilo se na današnji dan" vrlo su popularne na televizijama širom sveta i gotovo su obavazna programska ponuda svih medija. Iako je u Televiziji Beograd bilo povremenih pokušaja da se ovakav tip dnevne emisije ustali i pre 1996. godine, ta godina označava kontinuirani i neprekidni početak ovog dnevnog serijala koji Redakcija dokumentarnog programa RTS-a emituje na 2. programu svakoga dana u nekoliko navrata i koji je do danas inoviran u nekoliko navrata.
Mada je od početka rada na serijalu prošlo relativno malo godina, jedva nešto više od decenije, ali decenije informatičke revolucije, pre svega u širenju interneta i kablovske mreže, tako da su se i brige autorske ekipe u skladu sa ovim menjale. U početku, nije bilo lako iz enciklopedija, leksikona, i specijalizovane literature uvek pronaći dovoljno zanimljivih događaja za emisiju „Datum", da bi danas bilo još teže napraviti pravi odabir od obilja koje se nudi iz raznovrsnih informatičko komunikacijskih izvora.

Emitovanje na kanalima:

RTS1  RTS2  

Bilo je na kanalima:

RTS SVET  

Sljedeće epizode:

utorak
01:48
Datum
Danas
08:36
Datum
Danas
12:50
Datum
Danas
16:28
Datum
sutra
08:37
Datum
sutra
13:15
Datum
sutra
05:03
Datum
četvrtak
08:34
Datum
petak
08:35
Datum
subota
07:24
Datum
28. 4. 2024.
08:15
Datum
PREPORUKE
  • VOA

    image
    Glas Amerike, redakcija programa na jezicima naroda BiH, svakoga radnog priprema i emituje polusatnu TV emisiju - Studio Washington.
  • Wetter vor acht (1994)

    image
    How will the weather be? The video for weather forecast in the Ersten.
  • Poslovne vijesti

    image
    Novosti i zanimljivosti iz gospodarstva, marketinga, trgovine i s burze.
  • TV5MONDE, le journal

    image
    The host collates and presents the latest political, social, sports and economic news and updates from across the world.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.