Plavetnilo Bahama inovativna je dokumentarna serija u šest nastavaka nagrađenih producenata Iana Herringa i Maije Leivo, koja istražuje biljni i životinjski svijet na bahamskim otocima.
Na bijelim pješčanim plažama i u idiličnoj tirkiznoj vodi krije se jedno od najburnijih prirodnih staništa na svijetu. Njegova nevjerojatna ljepota uvlači nas u svijet u kojem se život i smrt smjenjuju prirodnim, a katkad i zastrašujućim tijekom.
Serija proučava kako se ta borba odigrava unutar jedinstvenih geografskih bahamskih staništa, uključujući mangrove, duboku modru vodu, pješčane površine, koralje, kao i špilje i plave rupe, prostranstva koja definiraju raznoliki životinjski svijet i u neprestanoj su interakciji s njime. Široka lepeza ovdašnjih stvorenja uključuje mnogobrojne vrste morskih pasa, poput trupana oblokrilaca, morskih pasa tigara, morskih pasa bikova, mlatova i morskih pasa dadilja, morske kornjače, iguane, dupine, kitove i plamence, a svi oni imaju poseban odnos sa svojim prirodnim okruženjem dok prolaze kroz svoje životne cikluse.

Bilo je na kanalima:

RTSH Shkollë  HTV3  HTV1  HTV2  Animal Planet  

PREPORUKE
  • Aerodrom u Dubaiju (2013)

    image
    Serijal Aerodrom u Dubaiju donosi neviđen pristup najprometnijoj zračnoj luci za međunarodne letove na svijetu, domu Emiratesa, jedne od najvećih svjetskih...
  • Gradnja na Aljaski (2012)

    image
    Što je sve potrebno da bi se izgradio funkcionalan dom na nezahvalnom terenu Aljaske?
  • Zakochaj się w Polsce (2016)

    image
  • Duh jedrenja (2013)

    image
    Jedrenje je poseban sport, bitnija je taktika i mentalna snaga od fizičke. Ti ljudi uvijek moraju misliti najmanje tri koraka unaprijed, a svaka pogreška može...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.