Kanadsko-američka crtana serija za djecu Artur, veliki hit i svjetska senzacija s čak šest nagrada Emmy, temelji se na knjižnim uspješnicama Marca Browna, a prati pustolovine i nevolje neodoljivog osmogodišnjeg čovjekolikog mravojeda koji jednostavno očarava činjenicom da je - posve obično dijete.
Bilo da se suprotstavljaju školskom nasilniku, ili su zabrinuti zbog novog učitelja, ili pak čuvaju grozne male blizance, Artur, njegova mlađa sestra Dorica i njihovi prijatelji svoje nedoumice uspijevaju riješiti s mnogo mašte, dobrote i humora.
Radnja serije smještena je u izmišljeni Drvograd, a u prvoj sezoni svaka epizoda donosi po dvije pričice o doživljajima malog Artura, njegovih prijatelja i članova obitelji te njihovim svakidašnjim međusobnim odnosima.
Produkcija ove iznimno uspješne animirane serije počela je 1994. godine. Od tada je prikazano 229 polusatnih epizoda i time je serija Artur ujedno postala najduže prikazivana animirana televizijska serija za djecu.
U samo nekoliko godina serija je postigla vrlo veliku gledanost, s gotovo 10 milijuna gledatelja tjedno u Sjedinjenim Državama. Serija je druga, nakon Ulice Sezam, najduže emitirana serija u televizijskoj mreži PBS Kids. Najduže je emitirana dječja animirana serija u SAD te, poslije serije Simpsoni, druga najduže emitirana animirana serija u SAD-u.
Serija Artur emitira se u ukupno 83 zemlje, a sada će je, prvi put u Hrvatskoj, prikazati Hrvatska televizija na svom Drugom programu.
TV adaptacija: Kathy Waugh

Bilo je na kanalima:

HTV2  Minimax  RTL Kockica  OBN  

PREPORUKE
  • Znatiželjni George (2006)

    image
    George je afrički majmun kojeg je odgojio Čovjek sa Žutim Šeširom. On se pokušava brinuti o Georgeu no to nije uvijek baš tako jednostavno jer je George naivan i...
  • Hura za Hucklea! (2007)

    image
    Dječja emisija temeljena na klasičnim djelima autora i ilustratora Richarda Scarryja prati šest likova koji rješavaju tajne svakodnevnog života u imaginarnom...
  • Anđelina Balerina (2001)

    image
    Anđelini je balet najvažniji na svetu. Mis Lili je izabrala za ulogu princeze Ružice. Mišica belerina je bila presrećna, ali samo do trenutka kada je saznala da...
  • Kućni svemirci (2004)

    image
    Petorica nestašnih svemiraca dolaze na Zemlju i odluče se nastaniti kod 12-godišnjeg Tommyja Cadlea. Ubrzo shvate da Tommy nije baš najpopularniji među svojim...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.