Nakon velikog uspjeha sa serijalima "Vratiće se rode" i "Montevideo", Dragan Bjelogrlić se ovog puta predstavlja dramskim trilerom, čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog vijeka. Balkan, kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija.
Insistirajući na atmosferskim kadrovima, rediteljskim i scenarističkim neočekivanim obrtima i dobro izvajanim likovima, Dragan Bjelogrlić nam ovom serijom donosi “postmodernu balkanskog televizijskog prostora”.
Osim Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, u “Senkama nad Balkanom” gledaćemo i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci - Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.
Scenario za ovu seriju, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali su Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko. Koprodukcija Radio Televizija Republike Srpske.

Bilo je na kanalima:

KLASIK  RTS Drama  Nova Series  RTL2  RTRS  RTL  Eurochannel  Nova S  Prva  MRT1  Nova BH  RTS1  

PREPORUKE
  • Babilon Berlin (2017)

    image
    Berlin u ludim 20-ima: metropola za darovite i ambiciozne i za one u gužvi. Ali ispod blještave površine osiromašene mase teže za boljim životom. To je vrijeme...
  • Državni službenik (2019)

    image
    Junaci serije su mladi ljudi pritisnuti bremenom ogromne odgovornosti velikim delom proistekle iz širokih ovlašćenja koja njihova pozicija nosi. Serija se bavi...
  • Južni vetar (2020)

    image
    Stvari počinju da imaju smisla u životu Petra Maraša (Miloš Biković), kradljivca automobila iz Beograda. Kupio je stazu za karting, napustio dom svojih roditelja...
  • Der Bozen-Krimi (2015)

    image
    The Bolzano thriller - the series.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.