Nova švedska serija u deset nastavaka privući će ljubitelje skandinavskog noira (Ubojstvo, Most...). Prigodom premijere postigla je visoku gledanost, a osvojila je i dvije televizijske nagrade (Banff TV festival 2015., najbolja serija; Kristallen 2015., najbolja serija), uz tri nominacije.
Sedam godina nakon misterioznog nestanka kćeri Josefin policijska istražiteljica Eva Thörnblad (Moa Gammel) još se bori s tugom i boli zbog tragičnog gubitka. Emocionalno je zatvorena i izbjegava bliskost s ljudima, a u policijskom radu posvetila se zaštiti i spašavanju onih najranjivijih - djece.
Iako se Josefin službeno utopila, Eva se ne može otrgnuti osjećaju da je netko oteo njezinu kćer toga kobnog dana na jezeru u Silverhöjdu. Kada u istoj šumi nestane dječak, Eva se odluči vratiti u rodni gradić Silverhöjd. Svima govori kako je došla prodati drvoprerađivačku tvornicu Thörnblad, koju je naslijedila nakon smrti svog oca Johana Thörnblada.
No pravi razlog njezina dolaska je sumnja da je nestanak tog dječaka povezan sa slučajem njezine kćeri.
Kako se Eva sve više upleće u istragu, doznaje za sve više misterioznih nestanaka u Silverhöjdu. Postaje joj jasno da se za otkrivanje tajne mora suočiti s nečime veoma mračnim. Eva će morati dati odgovor na možda najteže pitanje: Je li spremna žrtvovati tuđe dijete da bi spasila svoje?
Policijska inspektorica Eva Thörnblad vraća se u rodni gradić Silverhöjd prvi put nakon sedam godina, otkako je njezina kći ondje nestala bez traga. Službeno je došla riješiti ostavinska pitanja nakon očeve smrti, no zapravo ima drugi motiv. Još je jedno dijete nestalo, a Eva sumnja da iza svega stoji osoba odgovorna za nestanak njezine kćeri.

Bilo je na kanalima:

HTV1  HTV2  ZDFneo  

PREPORUKE
  • Ekipa za očevid (2000)

    image
    U gradu kocke i zabave, koji živi danonoćno, kriminal nikada ne spava. Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat...
  • Zakon i red: Organizirani kriminal (2021)

    image
    Christopher Meloni se u ulozi Elliota Stablera, nakon teškog osobnog gubitka, vraća u NYPD i bori protiv organiziranog kriminala. Stabler ponovo želi izgraditi...
  • Plava krv (2010)

    image
    Serija prati život obitelji Reagen, čija je glava obitelji Frank Reagan (Tom Selleck), policijski načelnik. Njegova kći Erin (Bridget Moynahan) je pomoćnik...
  • Noćni upravitelj (2016)

    image
    Protagonist serije je noćni upravitelj hotela kojeg vladina agentica unovači da se ubaci u najuži krug okrutna krijumčara oružja. U Kairu na vrhuncu Arapskoga...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.