Tinejdžerica Maja (Kristina Jovanović) iznimno je draga i pametna djevojka, no zbog nesređenog obiteljskog odnosa nesigurna je u sebe. Oblači se muškobanjasto i trenira hokej jer zna da to veseli njezinog oca, a zapravo je zanimaju tipične ženske stvari. Nesretno je zaljubljena u najpopularnijeg hokejaša, Harija, a s obzirom da je on ne primjećuje, Maja pristane na veliki preokret u svom životu – prijavi se u televizijski show koji će joj pomoći da postane 'prava žena', ali i da otkrije pravu sebe. Njezinom ocu Nikoli (Filip Juričić) ideja o Majinoj preobrazbi nimalo se ne sviđa. On je predan otac koji voli svoju kćer, ali teško prihvaća da Maja više nije dijete, već odrasla djevojka koja se, dapače, ponaša zrelije od njega.
Nikola je četrdesetogodišnji, klasični šarmer koji svojom duhovitošću i karizmom lako privuče suprotan spol, no teško se snalazi 'u vezi' jer više pozornosti posveti zabavama i drugim, površnim stvarima koje inače zaokupljaju ljude u dvadesetima. Silom prilika zaposli se u catering tvrtki svog najboljeg prijatelja Slavena (Petar Ćiritović), preko kojeg dospije na set TV showa na koji se prijavila njegova kćer Maja. Tamo upozna dvije potpuno različite žene koje će mu promijeniti život: vrlo strogu, ambicioznu TV producenticu Natašu (Nataša Janjić) koja je svoj život posvetila karijeri, treba joj vremena da se otvori ljudima i zadobije povjerenje u neku osobu, te Ružu (Elizabeta Kukić), duhovitu i karizmatičnu društvenu ikonu, legendarnu spisateljicu ljubavnih romana i savjetnicu za žene koja je ujedno zaštitno lice TV makeover showa za djevojke.

'Prava žena' novi je televizijski projekt jedne od najboljih scenaristica i producentica u regiji, Jelene Veljače, iza koje stoje uspješne serije 'Ponos Ratkajevih', 'Larin izbor', 'Zora dubrovačka' i 'Stella'. Za svoj prvi televizijski okupila je vrhunsku suradničku i glumačku postavu, dok o dijalozima brine tim od deset scenarista, a glavna spisateljica je Nataša Buljan.

Glavna muška uloga, simpatičnog i vječno mladog šarmera Nikole pripala je Filipu Juričiću, koji osim televizijske, uspješno gradi i kazališnu karijeru. I dok je gledateljima dramskih serija poznat po ulogama u 'Vatrama ivanjskim', 'Tajnama', 'Larinom izboru' i 'Ljubav je u zaleđu', ljubitelji kazališta hvale njegovu predstavu 'Kako misliš mene nema?' Teatra Exit te njegovo utjelovljenje Othella u predstavi na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama.

Nataša Janjić u 'Pravoj ženi' tumači glavnu žensku ulogu ambiciozne, poslovne žene usredotočene na karijeru i brigu oko obitelji. Janjić je to prva uloga u ovakvoj vrsti televizijskog formata. Dosad je glumila u mnogim filmovima, među kojima je i posljednji 'Ti mene nosiš', koji je ušao u utrku za europskog Oscara, te dramskim serijama kao što su 'Mamutica', 'Na terapiji' i 'Horvatovi'.

Ostale, nimalo manje važne uloge tumače Elizabeta Kukić, Petar Ćiritović, Jasna Bilušić, Marijana Mikulić, Ornela Vištica, Aleksandar Cvjetković, Amar Bukvić, Ana Vilenica, Nela Kocsis, Iva Mihalić i drugi…

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.