Serija "Ludi carevi" temelji se na pogrešnim predodžbama o onim rimskim carevima koji su općenito zapamćeni kao ludi. To su Kaligula, Neron, Komod i Elagabal. Serija istražuje korijene tih zabluda, prvenstveno analizirajući izvorne tekstove iz tog vremena, autora koji su imali izrazito negativan odnos prema ovim carevima. Ekipa Znanstveno-obrazovnog programa HTV-a potražila je i stručnu pomoć najboljih poznavatelja antičke povijesti s najjačih europskih sveučilišta (Oxforda, Sorbonne, Berlinske akademije znanosti, itd).

U seriji se, uz pomoć suvremene kompjutorske grafike, rekonstruiraju prizori iz života ovih careva, te iz svakodnevnog života starih Rimljana. Tako će gledatelji vidjeti gladijatorske borbe u areni ispunjenoj s 50.000 ljudi, prizore glasovitog požara u Rimu, iskrcavanja rimskih legija na obalama Britanije, i još mnogo toga. U proizvodnji je sudjelovalo više od 200 ljudi, sašiveno je više od stotinu starorimskih odora, te su napravljene iznimno detaljne makete Foruma Romanuma, Circusa maximusa i glasovite Neronove vile. Ovom serijom HRT pokazuje kako je po produkcijskim mogućnostima uz bok najjačim europskim televizijama, a daleko ispred televizija u regiji.

Bilo je na kanalima:

HTV4  HTV2  HTV3  HTV1  

PREPORUKE
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Napušteni inženjerski projekti (2016)

    image
    Neki od najsjajnijih inženjerskih projekata sada leže u ruševinama. Kako i zašto? U ovim ćete pričama upoznati nevjerojatne ljude koji su ih dizajnirali i one...
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.