Britanci vrtlarstvo smatraju svojom domenom, a Francuzi su im vječni suparnici u svemu. U ovoj seriji jedan je čovjek spojio svoju strast prema vrtovima i prema Francuskoj. Predstavio je skriveni svijet hortikulturne raznolikosti koji dokazuje da se i Francuzi razumiju u vrtlarstvo te da njihovi vrtovi o njima otkrivaju jednako koliko i britanski o Britancima.
U ovoj seriji Monty Don putuje kroz Francusku i upoznaje nas s nekima od najslavnijih vrtova na svijetu, ali i s nekim novima i nepoznatima. Riječ je o vrlo osobnom putovanju na kojem ćemo saznati zašto francuski vrtovi oduševljavaju Montyja - oni su pogled u narav cijele nacije.
Britanci Francuze smatraju strastvenima, hirovitima, sklonima rasipnosti, ali i izbirljivima te formalnima. Ta se kontradikcija očituje u njihovim vrtovima koji su često raskošni, ali gotovo krutih linija i boja, često pretjerani, no bez ijednog cvijeta koji odskače. Formalni vrt je tipično francuski u jednakoj mjeri kao što je pejzažni vrt tipično engleski, no priča o francuskim vrtovima uvelike nadilazi taj stereotip.
Monty te kontradikcije ne istražuje samo kroz vrtove, nego i kroz tri elementa francuske kulture i karaktera s kojima su vrtovi na jedinstven način isprepleteni - kroz hranu, umjetnost i krajolik.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  HTV3  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.