Ovo je priča o rođenju suvremene fizike – s otkrićem najvažnije, ali i najzapletenije teorije u povijesti znanosti, kvantne fizike. Poznati fizičar Jim Al-Khalili i i majstor komunikacije znanosti vode nas u srce epske borbe između velikih umova za najveće uloge – prirode same stvarnosti. Kvantna teorija započela je početkom 20. stoljeća s potragom za rješenjem misterije kako funkcioniraju žarulje. Ovo jednostavno pitanje dovelo je do otkrića sub-atomskog svijeta, područja gdje stvari istovremeno mogu biti na više mjesta, gdje slučajnost i vjerojatnost vode glavnu riječ i gdje se čini da stvarnost postoji samo kada je promatramo. Taj pogled na svijet bio je toliko revolucionaran da je čak i njezin izumitelj rekao:“Koga kvantna teorija ne šokira, taj je nije razumio.” S uzbudljivim pokusima uživo i demonstracijama, ovaj vas profinjeni serijal vodi do temelja kako mi svijet danas razumijemo.

Bilo je na kanalima:

RAI Scuola  Da Vinci Learning  

PREPORUKE
  • Istorija Niša

    image
  • Ratne tvornice (2019)

    image
    Ovo je serija koja će promijeniti vaše razumijevanje II. svjetskog rata i priča o tome kako se rat dobio i izgubio. Nije važno koliko imate vojnika, koliko su...
  • Tarih

    image
  • Staro srpsko pisano nasleđe

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.