Da li tvit može da bude pesma? Iza kojih pseudonima su se skrivali poznati pisci? Da li učenici treba da biraju lektiru? Gde su granice visoke i trivijalne književosti? Da li su savremenom čitaocu bliže utopije ili distopije?
U novoj seriji Redakcije školskog programa "Čitalište - čitate li išta?" voditelji Hristina, Jovan i Ivan vode gledaoce kroz razne teme vezane za književnost i čitanje. U tome im pomaže grupa srednjoškolaca i studenata koji govore o tome koliko se i koja vrsta literature najviše čita, koji su žanrovi njima najzanimljiviji i koliko je književnost vezana za druge umetnosti i medije.
Gledaoci će, između ostalog, saznati i da li je internet promenio formu književnosti, da li čitamo više ili manje nego ranije, ko su omiljeni književni negativci i kako bi izgledale savremene filmske adaptacije književnih klasika viđene iz ugla mladih. Svaka emisija se sastoji od nekoliko segmenata i obrađuje određenu temu kroz razgovor, debatu i igre pogađanja. Poseban pečat svakoj epizodi daje i zanimljiv gost, a prilozi približavaju temu na osoben način. Na kraju svake emisije gledaoci će dobiti i preporuke za čitanje.

Bilo je na kanalima:

RTS Poletarac  RTS2  RTS1  RTS SVET  

PREPORUKE
 • All About (2020)

  image
  All About is the programme that has interesting information on various topics. The programme contains facts about famous paintings, celebrities, movies,...
 • Klimatska budućnost

  image
  Znanstvenopopularna emisija.
 • Новините на NOVA

  image
 • Iz dana u dan

  image
  Informativna emisija koja donosi pregled najvažnijih događaja.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.