Da li tvit može da bude pesma? Iza kojih pseudonima su se skrivali poznati pisci? Da li učenici treba da biraju lektiru? Gde su granice visoke i trivijalne književosti? Da li su savremenom čitaocu bliže utopije ili distopije?
U novoj seriji Redakcije školskog programa "Čitalište - čitate li išta?" voditelji Hristina, Jovan i Ivan vode gledaoce kroz razne teme vezane za književnost i čitanje. U tome im pomaže grupa srednjoškolaca i studenata koji govore o tome koliko se i koja vrsta literature najviše čita, koji su žanrovi njima najzanimljiviji i koliko je književnost vezana za druge umetnosti i medije.
Gledaoci će, između ostalog, saznati i da li je internet promenio formu književnosti, da li čitamo više ili manje nego ranije, ko su omiljeni književni negativci i kako bi izgledale savremene filmske adaptacije književnih klasika viđene iz ugla mladih. Svaka emisija se sastoji od nekoliko segmenata i obrađuje određenu temu kroz razgovor, debatu i igre pogađanja. Poseban pečat svakoj epizodi daje i zanimljiv gost, a prilozi približavaju temu na osoben način. Na kraju svake emisije gledaoci će dobiti i preporuke za čitanje.

Bilo je na kanalima:

RTS2  RTS Poletarac  RTS1  RTS SVET  

PREPORUKE
  • Bloomberg Wall Street Week

    image
    Bloomberg's David Westin sits down with the top names in finance and economics to talk about the week's biggest issues on Wall Street.
  • The Observers

    image
    We head out to meet FRANCE 24 Observers. They tell us more about the stories they have alerted us to.
  • TRT News

    image
    TRT World brings the latest news from around the globe, when it happens.
  • Ribolovački saveti

    image
    Saznajte korisne ribolovačke savjete uz ovu emisiju RTRS televizije.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.