OPIS

Od Japana do Sjedinjenih Država, preko Švedske, Njemačke ili Kanade, ovaj dokumentarac razgovara s istraživačima s najprestižnijih sveučilišta (Stanford, University of British Columbia,…), - biolozima, neuroznanstvenicima, stručnjacima iz ekološke psihologije - koji demonstriraju da "iskustvo prirode" potiče neočekivane biološke i psihičke resurse i predstavlja neiscrpan izvor blagostanja.
Trideset godina nakon prve studije koja je otkrila fiziološki utjecaj prirode na bolničke pacijente (Science, 1984, Roger Ulrich), ovi znanstvenici vjeruju da sada postoji dovoljno dokaza koji potvrđuju da je uranjanje u prirodno okruženje (uključujući urbano) dovodi do regulacije otkucaja srca, pulsa, cirkulacije krvi u neokorteksu, značajnog smanjenja kortizola / stresa, smanjenja kardiovaskularnih bolesti i jačanja našeg prirodnog imunološkog sustava. Njihova istraživanja pokazuju i da redovita upotreba prirode smanjuje anksioznost i mentalni umor, poboljšava našu pažnju i kognitivne funkcije, pa čak može pomoći i u borbi protiv depresije.
Ovi podignuti rezultati, još uvijek malo poznati široj javnosti i koji bi mogli duboko promijeniti naše javne zdravstvene sustave.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.