poster

Zamka za roditelje 2

The Parent Trap II (1986)

Režiser: Ron Maxwell

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocjena: 6.3/10
Ocjena korisnika: 7.3/10
(29 glasova)

OPIS

Jedanaestogodišnja se Nikki Ferris (Carrie Kei Heim) užasava skorog preseljenja iz rodne Tampe u New York gdje je njezina majka Sharon (Hayley Mills) dobila bolji posao. Sharon se upravo razvela i u odlasku u novu sredinu vidi izvrsnu priliku i za svoju karijeru, i za školovanje svoje vragolaste kćeri. Stoga pošalje Nikki na ljetnu nastavu engleskog jezika kod gospođe Blazey (Duchess Tomasello) kako bi se što bolje pripremila za zahtjevnu njujoršku školu. Ondje se Nikki odmah sprijatelji s vršnjakinjom Mary Grand (Bridgette Andersen) koja živi s ocem udovcem Billom (Tom Skerrit), te joj se odlazak s Floride u drugu državu učini još gorim. Dvije se djevojčice zato dogovore da pokušaju spojiti svoje samohrane roditelje ne bi li se zaljubili jedno u drugo i tako svi ostali zajedno. Međutim, plan im propadne već pri prvom pokušaju, pa očajna Nikki odluči u pomoć pozvati tetu Susan (Hayley Mills), majčinu sestru blizanku iz Kalifornije" Obiteljska komedija o dvjema najboljim prijateljicama koje na neobičan način žele povezati svoje samohrane roditelje.

Jedanaestogodišnja se Nikki Ferris (Carrie Kei Heim) užasava skorog preseljenja iz rodne Tampe u New York gdje je njezina majka Sharon (Hayley Mills) dobila bolji posao. Sharon se upravo razvela i u odlasku u novu sredinu vidi izvrsnu priliku i za svoju karijeru, i za školovanje svoje vragolaste kćeri. Stoga pošalje Nikki na ljetnu nastavu engleskog jezika kod gospođe Blazey (Duchess Tomasello) kako bi se što bolje pripremila za zahtjevnu njujoršku školu. Ondje se Nikki odmah sprijatelji s vršnjakinjom Mary Grand (Bridgette Andersen) koja živi s ocem udovcem Billom (Tom Skerrit), te joj se odlazak s Floride u drugu državu učini još gorim. Dvije se djevojčice zato dogovore da pokušaju spojiti svoje samohrane roditelje ne bi li se zaljubili jedno u drugo i tako svi ostali zajedno. Međutim, plan im propadne već pri prvom pokušaju, pa očajna Nikki odluči u pomoć pozvati tetu Susan (Hayley Mills), majčinu sestru blizanku iz Kalifornije"

Četvrt stoljeća nakon iznimnog uspjeha komedije The Parent Trap iz 1961. redatelja i scenarista Davida Swifta, u produkciji televizijskog odjela tvrtke Walt Disney snimljen je nastavak ove priče o dvije razdvojene blizanke koje niz životnih slučajnosti ponovno okupi u jednu obitelj. Tako je Hayley Mills, glavna glumica iz popularnog prethodnika, još jednom nastupila u dvostrukoj ulozi sestara blizanki portretirajući ovaj put dvije odrasle žene koje se, zahvaljujući kćeri jedne od njih, nađu u romantičnoj zavrzlami s neobičnim ljubavnim trokutom.

Film je 1986. pod naslovom The Parent Trap II režirao Ronald F. Maxwell, autor mnogih hvaljenih televizijskih projekata (Verna: USO Girl, Gettysburg), odlučivši se da prema scenariju debitanta Stuarta Kriegera tek djelomice nadahnutog motivima izvorna Kästnerovog romana, realizira suvremenu obiteljsku komediju koja će i zapletom, i ugođajem funkcionirati kao samostalno ostvarenje. I doista, The Parent Trap II osim središnje junakinje i početne premise o zamjeni identiteta ima malo toga zajedničkog sa Swiftovim filmom, pa je efektna uvodna špica s insertima iz izvornika zapravo jedini podsjetnik na naslov iz 1961.
Vrckav i šaramantan duh Kästnerovog romana osjeća i u ovom filmu, tim više jer su male glumice Carrie Kei Heim i Bridgette Andersen u ulogama Nikki i Mary izvrsno preuzele nosivi dio radnje, onaj isti koji je Hayley Mills maestralno realizirala kao djevojčica. Njezina je pak uloga ovdje posve u sjeni dječjih imena, baš kao i nastup njezinog kolege Toma Skerritta.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Problematično dijete 2 (1991)

    image
    Ben Healy i njegov sin Healy Junior preselili su se u Oregon, na mirno mjesto, kako bi ponovno započeli život. Ubrzo im se žene iz susjedstva počnu udvarati, i...
  • Sami kod kuće (2021)

    image
    Nakon nove ponude za posao, Robert, njegova kći tinejdžerica Jenna i njihov vjerni i posebni graničarski škotski ovčar Charlie (Jerry O’Connell) sele se u novo...
  • Božić u osamdesetima (2021)

    image
    "Božić u osamdesetima" duhovit je i iskren osvrt na avanture iz djetinjstva. Smještena u predgrađe Chicaga kasnih 1980-ih, priča se usredotočuje na herkulsku...
  • Seljačine s Beverly Hillsa (1993)

    image
    Hitac kojim je negdje duboko u šumama Arkansasa promašio divlju patku donijet će priprostom farmeru Jedu (Jim Varney) i njegovoj obitelji pun pogodak. Na njihovu...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.