Ocjena korisnika: 5.7/10
(3 glasova)

OPIS

Poznat kao pisac i pjesnik Luko Paljetak je akademik, vrstan prevoditelj, slikar, glazbenik, lutkar i još mnogo toga. Dokumentarni film o jednom od najsvestranijih hrvatskih umjetnika gotovo renesansnog zanimanja i aktivnosti prigoda je za listanje spomenara o književnim, glazbenim i slikarskim počecima, o rodnom Dubrovniku kakav je bio i kakav je danas. Prisjetit ćemo se i studentskih dana u Zadru, ljubavne poezije, lutkarskih i kazališnih predstava te popularnih stihova uz koje su odrastali naraštaji dječaka i djevojčica. U emisiji ćemo predstaviti dio književnog, slikarskog i glazbenog stvaralaštva te ulomak autorskog dokumentarnog TV zapisa o Gradu snimljenog 1985. godine.
Članstvo u Ruskoj književnoj akademiji jedno je od posljednjih priznanja koje je dobio Luko Paljetak. Za današnji televizijski susret pratili smo ga u njegovom domu na Gorici i na ulicama grada koji je opjevao te u kojemu i danas živi i djeluje.

Scenarist:
TRAJANJE: 50 min

Slike

Meštar od svega - Luko PaljetakMeštar od svega - Luko Paljetak

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.