Když Rusové v 18. století dorazili na území Aljašky, zdejší domorodci tu žili již tisíce let a vyvinuli si důmyslné způsoby, jak přežít v nejdrsnějším prostředí. Jejich tradice a metody byly předávány z generace na generaci a navzdory všem překážkám si dokázali udržet své jedinečné zvyky a jedinečný způsob života. Přesto hrozí původním obyvatelům vymření. Tváří v tvář neustále se proměňující krajině zbývá posledním přeživším jediná možnost: žít jako jejich předkové a naučit budoucí generace, jak být v souladu s přírodou a těžit z ní. Tento dokumentární cyklus sleduje několik domorodých obyvatel Aljašky spoléhajících na dávné poznatky a dřívější techniky lovu, stavění obydlí a způsoby přežití. Seriál je oslavou kultury, tradic a neuvěřitelné vnitřní síly lidí, kteří vždy naleznou cestu jak přežít.

Vysielanie na kanáloch:

National Geographic  

Ďalšie epizódy:

pondelok
9:00
Aljašští domorodci 1, ep. 1
utorok
9:00
Aljašští domorodci 1, ep. 2
streda
9:00
Aljašští domorodci 1, ep. 3
13. 6. 2024
9:00
Aljašští domorodci 1, ep. 4
14. 6. 2024
9:00
Aljašští domorodci 1, ep. 5
ODPORúčANIA
  • Neobjasněné případy NASA (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
  • Strašidelné výrobky z perníku (2016)

    image
    Renowned baker and star of the Great British Bake-Off travels to cities around the globe in search of amazing bakes.
  • Afrika (2013)

    image
    Africa, the world's wildest continent. David Attenborough takes us on an awe-inspiring journey through one of the most diverse places in the world. We visit...
  • The Directors (2018)

    image
    A fascinating look at the life and work of some of Hollywood's most iconic filmmakers.
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.