Hodnotenie: 7.6/10
Užívateľské hodnotenie: 7.1/10
(21 hlas)

OBSAH

Edith Piaf, francouzská šansoniérka s nezapomenutelným hlasem a tragickým osudem, je ústřední postavou koprodukčního filmu režiséra Oliviera Dahana, který získal dva Oscary. V hlavní roli exceluje Marion Cottillardová.
Francouzská zpěvačka s nezapomenutelným hlasem a pohnutým osudem Edith Piaf je ústřední postavou koprodukčního filmu režiséra Oliviera Dahana. Není to klasický životopisný snímek, ale spíš portrét silné osobnosti, pro niž umění splývalo se životem. Film nepostupuje chronologicky, osud slavné šansoniérky se částečně odehrává ve vzpomínkách a reminiscencích a začíná na koncertě v New Yorku, čtyři roky před její smrtí. Edith strávila část dětství v nevěstinci, kde o ni láskyplně pečovaly prostitutky, a jako zázrakem se jí po dočasném oslepnutí vrátil zrak. Díky otci, který vystupoval v cirkusu a poté na ulici jako akrobat, si začne vydělávat pouličním zpěvem. Potkává prvního impresária, který je později zavražděn, prožívá naplno své lásky, bojuje se závislostí na drogách, se svými vnitřními démony i s chatrným zdravím. Nikdy se nevzdává a i když je jí nejhůř, zpívá ... V titulní roli předvedla mimořádný herecký výkon Marion Cottilardová, která se v nezapomenutelnou šansoniérku doslova převtělila. Film, který se z části natáčel u nás, získal dva Oscary, dvě ceny BAFTA, Zlatý glóbus a francouzskou cenu Cesar v pěti kategoriích.

Fotografie

Edith PiafEdith PiafEdith PiafEdith PiafEdith PiafEdith PiafEdith PiafEdith PiafEdith PiafEdith Piaf

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Coco Chanel (2009)

    image
    Vedle perfektně ustlané postele v sirotčinci tiše stojí křehká desetiletá dívenka s hustými černými vlasy. Gabrielle Channel, známá jako Coco, žila mnoha životy....
  • Grace: Kňažná z Monaka (2014)

    image
    Životní role hollywoodské hvězdy Grace Kellyové. Nicole Kidmanová v hlavní roli životopisného koprodukčního snímku.
  • Teória všetkého (2014)

    image
    Příběh geniálního vědce Stephena Hawkinga, jenž jako jeden z mála rozumí zákonitostem vesmíru a přitom jeho samého udržela při životě láska.
  • Nádych pre lásku (2017)

    image
    Robin Cavendish onemocněl ve 28 letech obrnou. Ochrnutý od krku dolů a neschopný sám dýchat mu zbývají pouhé tři měsíce života. Natočeno podle skutečných událostí.
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.