Hodnotenie: 6.7/10
Užívateľské hodnotenie: 6/10
(3 hlasy)

OBSAH

Místokrálův palác v Dillí byl domovem britských panovníků, kteří vládli v Indii. Po 300 letech však jejich vláda dospěla ke svému konci. Po šest měsíců v roce 1947 zastával Lord Mountbatten, pravnuk královny Viktorie, funkci posledního místokrále, který byl pověřen předáním Indie zpět jejímu lidu. Příběh filmu se odvíjí v tomto úžasném domě. Nahoře bydlel Mountbatten společně se svou ženou a dcerou, dole pak žilo jejich 500 hinduistických, muslimských a sikských služebníků. Když se v domě sjela politická elita - Nehru, Jinnah a Gándhí - aby se přela o zrod nezávislé Indie, vypukl konflikt. Bylo přijato rozhodnutí rozdělit zemi a vytvořit novou muslimskou domovinu - Pákistán. Důsledky tohoto rozhodnutí přetrvávají až dodnes.
Snímek nahlíží na tyto události optikou manželství Dickieho a Edwiny Mountbattenových a milostného vztahu mezi mladým hinduistickým sluhou Jeetem a jeho zamýšlenou muslimskou nevěstou Aaliou. Přestože se mladí milenci ocitnou lapeni ve víru znepokojivého konce říše, konfliktu s Mountbattenovými i vlastními komunitami, nikdy se nevzdají naděje.

Fotografie

Místokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palácMístokrálův palác

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Vojvodkyňa (2008)

    image
    Když se Georgiana v sedmnácti letech vdávala, očekávala šťastný rodinný život s milujícím manželem. Jenomže starší manžel je chladný i odtažitý, zatímco mladý...
  • Nádych pre lásku (2017)

    image
    Robin Cavendish onemocněl ve 28 letech obrnou. Ochrnutý od krku dolů a neschopný sám dýchat mu zbývají pouhé tři měsíce života. Natočeno podle skutečných událostí.
  • Grace: Kňažná z Monaka (2014)

    image
    Životní role hollywoodské hvězdy Grace Kellyové. Nicole Kidmanová v hlavní roli životopisného koprodukčního snímku.
  • Teória všetkého (2014)

    image
    Příběh geniálního vědce Stephena Hawkinga, jenž jako jeden z mála rozumí zákonitostem vesmíru a přitom jeho samého udržela při životě láska.
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.