Hodnotenie: 8.1/10
Užívateľské hodnotenie: 7.2/10
(10 hlasov)

OBSAH

Pro svůj celovečerní filmový debut čerpal François Truffaut, původní profesí kritik, inspiraci ze svého ne příliš šťastného dětství. Ve filmu Nikdo mne nemá rád si Truffautovo dětské alterego zahrál Jean-Pierre Léaud. Rodiče ho nechápali a ve škole ho trápil necitlivý učitel, a tak často Antoine utíkal pryč od všeho. Když ho učitel obvinil z plagiátorství, rozhodl se chlapec ze školy nadobro odejít. Ukradl otci psací stroj, aby mohl financovat své plány a odešel z domova. Otec ve vzteku udá svého syna policii, která Antoina zatkne a zamkne do cely s těžkými zločinci. Psychiatr v centru pro delikventy následně zkoumá chlapcovu nespokojenost a smutek, které se odhalují při sérii sezení.

Fotografie

Nikto ma nemá rádNikto ma nemá rádNikto ma nemá rádNikto ma nemá rádNikto ma nemá rád

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Vysněný život (2018)

    image
    Příběh Barryho Minkowa, mladého charismatického obchodníka, který se lží, podvodem a krádeží dostane až na vrchol a stane se bohatým ředitelem.
  • Smůla (1972)

    image
    Podsvětí se ho bálo, ženy ho obdivovaly a policie na něj byla příliš krátká.
  • Pyroman (2016)

    image
    Rok 1978. Okolo dediny na juhu Nórska začínajú horieť lesy a opustené stavby. Devätnásťročný syn náčelníka hasičov Dag sa márne snaží zapadnúť do komunity a do...
  • Parfum: Príbeh vraha (2006)

    image
    Vstupte do světa vůní, posedlosti a vraždy. Německo-francouzsko-španělský koprodukční film podle bestselleru Patrick Süskinda.
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.