OBSAH

Kdysi před dávnými časy, byl Island odříznutý od okolního světa a Grónsko byla ještě neznámá končina. Někdy se tam ale z nejsevernějších osad dalo dohlédnout. Za krutých zim dosahoval led z Grónska až k islandským břehům a uzavíral zátoky a zálivy, takže se nedalo vyplouvat za rybolovem. S ním přicházely mrazivé bouře, hladomor a zuřiví lední medvědi. Lidé se ledu báli a věřili, že přináší ještě větší nebezpečí, čáry a prokletí a co víc, dokonce i nečisté tvory z jiného světa, nestvůry a přízraky. A tak když malý eskymácký chlapec přijede na plovoucím ledovci do osady na severu Islandu, vzbudí tato událost ve vesnici velký rozruch. Obyvatelé jsou pověrčiví a usoudí, že neobvyklý návštěvník je poslem ďábla, který jim přinesl útrapy kruté zimy. Když se chlapec spřátelí se synem místního kněze a dokáže, že je spíše požehnáním než prokletím, jsou vesničané nuceni přehodnotit své názory a překonat předsudky.

Fotografie

IkingutIkingutIkingutIkingutIkingutIkingutIkingut

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Lassie sa vracia (2020)

    image
    Snímek je remakem filmu z roku 1943, který vznikl na motivy knihy Erica Knighta „Lassie se vrací“.
  • Heidi - dievčatko z hôr (2015)

    image
    Příběh osiřelého děvčátka, které přijíždí k dědečkovi do hor, aby zde pochopilo, které věci jsou v životě opravdu důležité. Německo-švýcarský film.
  • Králi hôr (2015)

    image
    V drsné horské přírodě se zrodí přátelství malého chlapce a orlího mláděte. Pojí je touha je touha po svobodě a poznání světa.
  • Hrdina Max 2: Chlpatý bodyguard (2017)

    image
    TJ Bennett si špatně zvyká na nový domov. Jeho otec se stal prezidentem USA a jemu chybí bývalí kamarádi a spolužáci. Vše se změní, když do ochranky přibude psí...
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.