Hodnotenie: 7.2/10
Užívateľské hodnotenie: 8/10
(11 hlasov)

OBSAH

Královna Viktorie upadne po smrti svého muže do deprese. Jedinou útěchou je pro ni společnost manželova sluhy Johna Browna. Mezi oběma se vyvine neobvyklý vztah, jenž má za následek řadu skandálních situací a vyústí v krizi celé monarchie.
Po smrti svého manžela, prince Alberta, je královna Viktorie (Judi Denchová) sklíčená a už druhým rokem odmítá odložit smutek. Jeden z jejích sluhů navrhne, že by každodenní jízda na koni mohla vzpružit královnino zdraví a osvěžit její mysl, a pozve na zámek Skota Johna Browna (Billy Connolly). Královna zpočátku nejeví o projížďky zájem, přestože pro ni Brown osedlává koně každé ráno. Po několika dnech se pan Brown rozhodne být k panovnici upřímný a řekne jí: "Přísahám Bohu, nikdy jsem si nemyslel, že vás uvidím v takovém stavu!" Zatímco je celý dvůr v šoku, královna je potěšena tím, že s ní konečně někdo jedná narovinu. Brzy začne vyrážet na vyjížďky s panem Brownem každičký den a najde v něm přítele a důvěrníka, který s ní hovoří jako s člověkem a ne jako s vladařkou. Jejich vztah však mnohým vyrazí dech. Domnívají se totiž, že prostý občan Brown zneužívá královnino přátelství pro politické účely - nebo ještě hůř, že se stal jejím milencem.

Fotografie

Pani BrownováPani BrownováPani BrownováPani BrownováPani BrownováPani BrownováPani BrownováPani BrownováPani BrownováParamountPani Brownová

Recenzie


Žiadne recenzie
ODPORúčANIA
  • Renoir (2012)

    image
    Azúrové pobrežie, 1915. Starnúci maliar Auguste Renoir trpí stratou milovanej ženou a znepokojujú ho aj správy z frontu, kde bol zranený jeho syn Jean. Artritické...
  • Vojvodkyňa (2008)

    image
    Když se Georgiana v sedmnácti letech vdávala, očekávala šťastný rodinný život s milujícím manželem. Jenomže starší manžel je chladný i odtažitý, zatímco mladý...
  • Teória všetkého (2014)

    image
    Příběh geniálního vědce Stephena Hawkinga, jenž jako jeden z mála rozumí zákonitostem vesmíru a přitom jeho samého udržela při životě láska.
  • Nádych pre lásku (2017)

    image
    Robin Cavendish onemocněl ve 28 letech obrnou. Ochrnutý od krku dolů a neschopný sám dýchat mu zbývají pouhé tři měsíce života. Natočeno podle skutečných událostí.
NAJLEPšIE ZOZNAMY

Prihlásiť sa

TvProfil používa cookies, aby poskytoval lepší dojem a funkčnosť stránky. Viac informácií o cookies nájdete tu: zásady ochrany osobných údajov.