SEZONA: 1

EPIZODA: 6

POVZETEK

Svi znaju da globalno zagrijavanje utječe na klimu. Već opažamo da su poplave, suše i uragani sve češća pojava diljem planeta. Ali globalno zagrijavanje ima i neke manje poznate dugoročne posljedice. Ono djeluje i na geološku aktivnost. Stručnjaci predviđaju više vulkanskih erupcija, potresa i tsunamija. Drugim riječima, postoji snažna veze između klime i tektonske aktivnosti. Tu su i manje poznate, ali vrlo opasne prirodne katastrofe, kao što su poplave ledenjačkih jezera. Marie-Pier i Emilie u ovoj će epizodi posjetiti Island, kako bi saznale više o vezi između klimatskih promjena i potresa.

Fotografije

Adventure in ScienceAdventure in ScienceAdventure in Science

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Letališče v Dubaju (2013)

    image
    Pred manj kot 55 leti je bila na kraju mednarodnega letališča v Dubaju le obsežna peščena puščava. Danes je tam sodobna meka mednarodnih potovanj z letalom. Vsako...
  • Grand Designs (1999)

    image
    Kevin McCloud follows people as they build their dream house, often focusing on modern design, energy efficiency, maximizing space and views.
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.