Ocena uporabnikov: 4.7/10
(3 glasov)

SEZONA: 1

EPIZODA: 4

POVZETEK

Zbog niza tekstova u kojima se demistificiraju poratne tabu-teme, Tuđman je bio javno označen kao buržoaski nacionalist, izbačen je iz Saveza komunista, te smijenjen s funkcije direktora Instituta za historiju radničkog pokreta Hrvatske.
U SKH jačaju reformske snage. Podupire ih i sam Tito. Međutim, ono što je naizgled bila pobjeda reformista, uskoro će se pretvoriti u novi zaplet koji će dovesti do najveće poratne represije nad tzv. neprijateljima režima u SFRJ.
Iako nije sudjelovao u prvim redovima nacionalnog pokreta, na zatvorsku kaznu osuđen je i Franjo Tuđman. Na intervenciju Miroslava Krleže i Josipa Broza Tita kazna je s 2 godine smanjena na 9 mjeseci. Uslijedilo je dugo razdoblje represije i tzv. hrvatske šutnje. U tom razdoblju Tuđman je dvaput ilegalno napuštao Jugoslaviju. Nedugo nakon što se tajno sastao s Tuđmanom u Švedskoj, tijekom svog boravka Parizu u listopadu 1978. godine ubijen je Bruno Bušić.

Fotografije

PredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednik

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • До Европа и напред

    image
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Trgovec z rabljenimi vozili (2003)

    image
    The hosts team up to find and flip serviceable used classic cars. Mike scours the Internet and local trade rags for bargain-priced modern classics needing...
  • Freedom (2018)

    image
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.