SEZONA: 1

EPIZODA: 8

POVZETEK

Tijekom povijesti, umjetnici su se uvijek bunili protiv kanona koji su im prethodili. Ovo je emisija o buntovništvu u umjetnosti, nečemu što je nužno koliko i važno, jer, bez toga nema evolucije u stvaranju.
Prateći temeljna načela buntovništva - negiranje, opće dobro, kršenje pravila, strategiju i akciju - razgovarat ćemo s tri umjetnika koji tvrde da su upravo oni Bansky, plodni britanski urbani umjetnik koji je, dosad, skrivao svoj pravi identitet od medija.
S filmskim redateljem Julienom Templeom, koji je proživio punk eru u Londonu 70-ih, razgovaramo o važnosti i značenju tog pokreta.
Posjetit ćemo i Rim, gdje ćemo izvesti nemoguće, najveću od svih pobuna: snimit ćemo unutrašnjost Sikstinske kapele, nešto što je zabranjeno svim turistima.

Voditelj: Ramon Gener

Fotografije

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Madonca, to so Irwinovi (2018)

    image
    The Irwin family share their wildlife adventures from around the world.
  • Opozorili smo vas (2012)

    image
    Get ready for a fast-paced countdown of some of the world’s most amazing homemade science stunts and experiments - all found on the internet. Each episode takes...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Nasini nepojasnjeni dosjeji (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.