SEZONA: 1

EPIZODA: 7

POVZETEK

Današnjom epizodom odajemo počast hrabrima. Poput čarobnih Valkira iz nordijske mitologije obići ćemo svijet kako bismo pronašli osobe ili likove koji su postali naši uzori i nadahnuće.
Prvi na našem popisu junak je klasične ere, iz knjige koja govori o Trojanskome ratu. Susrest ćemo se s njime dok se bori u boksačkome ringu i, uz pomoć keramike i skulptura iz Nacionalnog arheološkog muzeja u Ateni, otkriti mnogo toga o njemu što nismo znali.
Kako bismo se susreli s našim drugim junakom, morat ćemo odletjeti u Nigdjezemsku, a prelijepa Simfonija Eroica dovest će nas do trećeg: glazbenika koji je utvrdio vlastite umjetničke kriterije, postavši prvim velikim kreativnim genijem.
Umjetnici poput Dominiquea Ingresa, Rubensa, Rossettija ili Lenepveua suočit će se s našim četvrtim junakom, seljankom koja je postala najhrabrijom srednjovjekovnom francuskom heroinom. Usto, u djelima Andree del Castagna, Guida Renija, Paula Rubensa, Caravaggija i samog Michelangela, otkrit ćemo i petog junaka: najslavnijeg i najhrabrijeg borca judeo-kršćanske tradicije, koji se koristio praćkom.
Sljedeća dva junaka na našem popisu nisu dopustila da ih pobijedi starenje i nastavili su stvarati sve do kraja života. A osmi junak gospodin je tužna lica, koji se zaljubio u umjetnike poput Dalíja, Daumiera ili Picassa, jer, iako su ga svi smatrali ludim, nikada se nije prestao boriti za svoje ideale.
Naše putovanje završava s junakom koji umjetnosti daje smisao, najvažnijim od svih junaka.

Fotografije

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Madonca, to so Irwinovi (2018)

    image
    The Irwin family share their wildlife adventures from around the world.
  • Opozorili smo vas (2012)

    image
    Get ready for a fast-paced countdown of some of the world’s most amazing homemade science stunts and experiments - all found on the internet. Each episode takes...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Nasini nepojasnjeni dosjeji (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.