poster

Ovo je Srbija

Ovo je Srbija (2015)

novice | Srbija

POVZETEK

Više od stotinu mladih starosti u4 opštine Jablaničkog okruga dobilo je ovih dana sredstva za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla. Reč je o projektu "Radimo za bolju budućnost dece" vrednom 67 miliona dinara koji podržava kabinet ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku. O efektima ovih mera, izveštava Svetlana Panić Conić.
Kakve su perspektive i kakav je život mladih u selima Suvo grlo i Banje u opštini Srbica. Mesto gde se okupljaju i druže je srednja tehnička škola. Srbi zaposleni u privremenim organima upravljanja u Srbici godinama pokušavaju da obezbede sredstva da se izgradi hala ili sportski teren gde bi deca mogla da se bave sportom. Na terenu Ratko Bečki.
Na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu dodeljuju se se "Zlatni indeksi" generaciji koja je je fakultet upisala pre pola veka. Na tom fakultetu školovao se kadar, najpre za potrebe Zastave, Fijata, a sada Simensa. Izveštava Nevenka Djelić.
Teatar Hrista Botev iz Dimitrovgrada obeležava 130 godina od osnivanja. Ansambl igra predstave na bugarskom, srpskom i dijalektu. U toku je i Balkan teatar fest na kome učestvuje 8 pozorišta iz Srbije i Bugarske.
Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta
Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku
Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Dane Ilić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

Fotografije

Ovo je SrbijaOvo je Srbija

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Ri puls

    image
  • Horizonti

    image
    Gledajte Horizonte, dnevne priče o zanimljivostima iz svijeta politike, biznisa, sporta, kulture, znanosti i zabave. "Male", ali stvarne životne pozadine događaja...
  • One World with Zain Asher (2021)

    image
    From Nairobi to New York and Paris to Pretoria, One World will capture the conversation beyond the headlines in the U.S., Asia and Europe and showcase stories...
  • Asia Business Report

    image
    Asia Business Report is a live programme looking ahead to the latest business and market news in Asia. Presented by Rico Hizon, the programme delivers the...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.