SEZONA: 1

EPIZODA: 5

POVZETEK

Peta priča o soli govori o njezinoj uporabi u svakodnevnom životu. Život je, kako smo i dosad isticali, nezamisliv bez soli. Ona se upotrebljava već od prapovijesti, ali prve zalihe hrane ili konzerviranje u europsku su kulturu uveli stari Grci. I u Hrvatskoj se sol u tu svrhu upotrebljavala već od antičkih vremena, ali Hrvati su svoj način soljenja ribe ponijeli i diljem svijeta, posebice u Ameriku, gdje i danas žive hrvatske ribarske kolonije.
Osim povijesnog pregleda soljenja namirnica u ovom dijelu serije upoznat ćemo suvremene načine soljenja ribe, sira, pršuta, ali i nutricionističko značenje soli, njezinu medicinsku svrhu i opasnosti za ljudsko zdravlje.

Scenarist:

Fotografije

Sol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol života

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Länderspiegel (1969)

    image
  • Consomag (1995)

    image
  • Globalna Hrvatska (2018)

    image
    O ulozi medija u izgradnji demokratskog društva često se lome koplja. Golemo je njihovo značenje u kriznim situacijama poput ove uzrokovane pandemijom...
  • Lovački klub

    image
    Dokumentarna emisija o lovu.
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.