poster

Čigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i Tuamoto

Čigrom oko svijeta


Ocena uporabnikov: 10/10

EPIZODA: 6

POVZETEK

U idućih deset nastavaka serije "Čigrom oko svijeta" jedrit ćemo preko dvaju oceana, Tihog i Indijskog. S "Čigrom" smo bili u Gibraltaru, prejedrili Atlantik, prošli kroz Panamski kanal i posjetili otočje Galapagos. Plovidba se sada nastavlja. Idući otoci na ruti hrvatskog broda su arhipelazi Marquisas i Tuamotu, u sastavu Francuske Polinezije.
Nakon Polinezije, sve jedreći u smjeru zapada, "Čigra" se nakratko zaustavila na otoku Tonga, a zatim je provela tjedan dana na Novoj Kaledoniji. U pradomovini Kanaka danas se, osim turizma, ljudi bave iskapanjem rude nikla, a za kulturno uzdizanje na otoku je sagrađen Centar Chibau. Kažu, jedno od remek-djela arhitekture.
Kamera "Čigre" dalje nas vodi do Australije. U gradu Townsvillu "Čigra" je dignuta iz mora i obavljen je redoviti remont, a nakon toga posada se upustila u labirinte najvećega koraljnog spruda na svijetu - Great Barrier Reef. Kontinent Australije oplovljen je sa sjevera, kroz uzak i plitak prolaz između Papue Nove Gvineje i Australije. Zatim Arafurskim morem odlazimo u grad Darwin, gdje se još jednom mijenja posada broda.
Uz pomnu pratnju australske mornarice koja čuva svoj kontinent od imigranata, "Čigra" odlazi u indonežanske teritorijalne vode. Prvo na Bali, a zatim na još 2-3 manja otoka.
Iduće epizode serije pokazat će život velegrada kao što je Singapur, prolaz kroz najopasniji tjesnac i centar gusarstva, Malajski tjesnac, i odvesti nas u Sabang na vrhu Sumatre. Slijedi posjet Šri Lanki i gradu Galle, a zatim jedrenje u otočni raj Maldiva gdje je "Čigra" provela dvadesetak dana i upoznat će nas sa specifičnostima te vrlo organizirane zemlje.
U posljednje dvije emisije iz ovog ciklusa vidjet ćemo prelazak preko Indijskog oceana, život na Mauricijusu, otoke Reunion i Madagskar. "Čigra" je na Madagaskar stigla upravo u trenutku kada je naišao tropski ciklon, pa ćemo vidjeti posljedice takve prirodne nepogode.

Nakon Galapagosa "Čigra" nas vodi u Francusku Polineziju. Za početak na arhipelag Marquisas na kojemu su, na otoku Hiva Oa, svoje zadnje dane proveli slikar Paul Gaugain i šansonijer Jacques Brel. Na susjednome visokom vulkanskom otoku Nuku Hiva "Čigra" je promijenila posadu i zatim odjedrila do najstarijih otoka ovog dijela svijeta - arhipelaga Tuamotu. Riječ je o 78 koraljnih prstenova, djelomično nastanjenih, od kojih je Rangiroa, drugi najveći atol na svijetu.

Fotografije

Čigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i TuamotoČigrom oko svijeta: Otočja Marquisas i Tuamoto

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Živalska policija Filadelfije: Posebna epizoda (2008)

    image
    This series focuses on the PSPCA's Philadelphia, PA based Animal Cruely investigations. Although, primarily following the Law Enforcement Officers the program...
  • Tiagov Balkan

    image
    Because of love, Tiago Ferreira came to Serbia from Brazil. Although that love did not last, he found two new ones - the love of his new life and the love for the...
  • Geo 360 (1999)

    image
  • Welcome to the Balkans

    image
    "Welcome to the Balkans" putopisna je emisija Meksikanca Karlosa Franka koji od 2015. godine živi u Srbiji. U emisiji se gledaocima prikazuju lepote Srbije i uči...
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.