SEZONA: 1

EPIZODA: 1

POVZETEK

Dokumentarna serija "U potrazi za svetim" bavi se različitim vidicima svetoga u suvremenom svijetu, nastojeći pronaći odgovore na pitanja o tome gdje se tragovi svetoga vide i kako oni utječu na živote ljudi.
Serija se sastoji od sedam epizoda koje su samostalne tematske cjeline, ali istodobno i dijelovi jedinstvene priče koju sve zajedno tvore.
Naslovi epizoda: Sveti nemir, Skriveno lice Boga, Svetost života, Blaženstva, Realisti i sanjari, Suze nevinoga i Bog živih.
Producent serije je HTV, dok je izvršni producent tvrtka Nomad film.
---

1. epizoda:

Prva epizoda nastoji ponuditi okvir cijeloj seriji odgovarajući na tri temeljna pitanja: Što to znači tražiti sveto? Tko su tražitelji svetoga? Što pokreće na traganje za svetim? U potrazi za odgovorom na ta pitanja epizoda se bavi četvoricom velikih tražitelja svetoga: Abrahamom, Mojsijem, Ivanom Krstiteljem i apostolom Petrom. Njihovi primjeri zapravo su slika ljudske sudbine: čovjek je biće čežnje i nade, koji traži svoje ispunjenje. Baš zbog toga potraga za svetim ne može tek biti zatvorena u korice svetih knjiga ili povijesno udaljenih ljudi. Svaki čovjek traži svoj smiraj i zato je traganje za svetim trajni izazov u svakom vremenu.

Autor teksta: dr. Daniel Miščin
Autor glazbe: Kevin MacLeod

Fotografije

U potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemirU potrazi za svetim: Sveti nemir

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Morilsko mesto (2018)

    image
    S prvoosebnimi pričanji družinskih članov, policistov, prič in poročevalcev bomo osvetlili nekatera najtemačnejša britanska prizorišča umorov in preiskali...
  • Welcome to the Balkans

    image
    "Welcome to the Balkans" putopisna je emisija Meksikanca Karlosa Franka koji od 2015. godine živi u Srbiji. U emisiji se gledaocima prikazuju lepote Srbije i uči...
  • Hod vijekova

    image
    "Hod vijekova" je emisija koja nas vraća u prošlost, te nas upoznaje sa porijeklom raznih običaja i sa tradicijom naroda na prostoru Bosne i Hercegovine.
  • Dekodiranje nauke

    image
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.