SEZONA: 1

EPIZODA: 1

POVZETEK

Psi, mačke, divlje životinje, izgubljeni, ranjeni, ostavljeni... Svaka životinja koja završi u Skloništu nepresušan je izvor inspiracije za priče koje će ispred ekrana okupiti obitelj.
Dokumentarna serija "Udomi me" u osam epizoda prati životne priče životinja koje završe u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. Neke su životinje stradale u prometu, nekima treba veterinarska skrb, neke su se izgubile, a neke njihovi vlasnici više ne žele. Kako bilo, te su životinje napustili ljudi i sad u Skloništu čekaju svoju novu šansu.
Scenaristica i redateljica serije Maja Fišter šest je mjeseci s ekipom boravila u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba i sudjelovala s profesionalnim hvatačima u akcijama spašavanja, puštanja ili oduzimanja životinja nesavjesnim vlasnicima, u odlascima u ambulantu, u provjeru potencijalnih udomitelja. Serija nam stoga donosi stvarne sudbine napuštenih životinja i priča njihove priče.
Osim najčešćih priča o psima i mačkama, u seriji se pojavljuju i divlje životinje poput lisica, zmija i ptica, svaka sa svojom pričom. Nekim je životinjama trebala samo hrana, nekima je bilo potrebno liječenje. Neke od njih će lako pronaći udomitelje, a neke će dugo čekati svoju priliku i boravak u kavezu bit će dugotrajan.
Glazbu za seriju skladali su Vjekoslav Dimter, Damir Bačić i Mia Dimšić, a završni song Pieces of the puzzle izvodi Mia Dimšić.
U prvoj epizodi upoznajemo Sklonište kojim nas vodi autorica serije Maja Fišter koja poput ostalih zaposlenika sudjeluje u svakodnevnim poslovima. Traju pripreme za Dan otvorenih vrata. Svi se nadaju da će oni koji dođu taj dan kući otići s novim ljubimcem. Iz karantene su izašli slatki štenci Getto i Getta, brat i sestra kojima ćemo napraviti posebno ograđeno mjesto u Skloništu. Velike nade polažemo u Muta, njega smo odabrali kao predstavnika Skloništa koji će događaj najaviti u medijima. Tko zna, možda će taj dan netko doći baš zbog njega. No nakon kupanja i uređivanja za gostovanje na Radio Sljemenu, Mutova trauma iz prošlosti postat će nepremostiva prepreka.

Fotografije

Udomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi meUdomi me

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Ben Fogle: New Lives in the Wild (2013)

    image
    British adventurer Ben Fogle visits utterly desolate places in different outward parts of the world where men, alone or with a family, forsake most modern...
  • Ubijalska hitrost (2012)

    image
    Watch natural instinct in action, and see a myriad of animals kill and be killed
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Mein neuer Alter (2010)

    image
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.