poster

Medijska mreža srpske dijaspore

Medijska mreža srpske dijaspore

novice, dokumentarci | Srbija

POVZETEK

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo atmosferu uoči i na sam dan Vaskrsa u Čikagu i široj okolini.
Otac Aleksandar Petrović govori o pripremama za Vaskrs u hramu Sveti Stevan Dečanski u Čikagu. Ova crkva poslednjih godina ima i značajan broj novih parohijana. Posle toga putujemo sat vremena južno odatle u Merilvil, Indijanu, gde nam Protojerej stavrofor Marko Matić govori o tome kako se proslavlja Vaskrs u njegovom hramu.
Crkva Sveti Sava ima tradiciju od preko sto godina. Tamo srpske familije, od kojih je većina njihovih članova rođena u SAD, sa ponosom čuvaju i održavaju srpsku tradiciju i pravoslavnu veru.
A onda idemo i do Srpskog Sabornog Hrama u Čikagu na Srpskoj Ulici, odnosno na Redvud drajvu. Tamo će nam parohijani preneti svoje utiske i o svečanom danu će govori takođe Otac Dobrivoje Milunović.
Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

Recenzije


Ni pregledov
PRIPOROčILA
  • Fault Lines (2009)

    image
    From the heart of a superpower in crisis, Fault Lines digs deeper into what's driving the big stories in the USA.
  • Priče s Istoka (2006)

    image
    Bold, untold stories from across Asia and the Pacific. Al Jazeera's in-depth, weekly current affairs programme from the world's most populated region.
  • TV Justice

    image
    Neka istina bude ispričana
  • ARD-Buffet (1998)

    image
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.