POVZETEK

Svaka četvrt, svaki kvart mali je ili veliki grad u gradu, ima svoj način života, znamenitosti i tajne, poznate i nepoznate osobe, povijest, sadašnjost i budućnost. Ponekad dijelovi četvrti postanu znak prepoznavanja cijeloga kvarta. O jednom takvom prostoru govorimo u našoj emisiji. Kupalište Bačvice je dio poznate četvrti smješteno u neposrednoj blizini splitske luke. Picigin na Bačvicama sinonim je i posebnost ovoga dijela grada i cijeloga Splita, a Ministarstvo kulture proglasilo ga je nacionalnim kulturnim dobrom.
Podsjećajujći na dio zanimljive povijesti kupališta i okolnog prostora, u emisiji "Picigin na Bačvicama" govorimo o fenomenu ove izvorne igre ili sporta koji se igra od 1923. godine. Sudionici su razne dobi i zanimanja - studenti, fotografi, novinari, književnici, profesori, inženjeri, umirovljenici. Na Bačvicama je osnovan Hajduk i odigrana prva vaterpolska utakmica, ragbi se igra desetljećima, izmišljeni su nogbi i glavomet. Priređeno je Treće prvenstvo svijeta u piciginu i promovirana monografija o Bačvicama.
Nekoliko festivala Melodije Jadrana početkom šezdesetih održano je u prostoru Ljetnog kina.

Fotografije

Picigin na BačvicamaPicigin na BačvicamaPicigin na BačvicamaPicigin na Bačvicama

Recenzije


Ni pregledov
TOP LISTE

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.