poster

Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića izvodi Beethovenovu 3. simfoniju "Eroica" - V. Lisinski, 24.01.2013.

Simfonijski orkestar HRT-a

glazbeni | Hrvatska

SADRžAJ

Beethovenova 3. simfonija op. 55, poznatija kao " Eroica" (Herojska), bila je skladana u čast slavnoga Napoleona Bonapartea, ali nakon što se ovaj slavni vojskovođa proglasio carem, ona je postala simbolom brojnih poginulih junaka na bojištima. Istinski je primjer zrele klasike kasnog 18. stoljeća koji najavljuje romantizam, a posmrtni marš iz drugog stavka nadahnuće je za sve glazbenike. Pogledajte interpretaciju naših Simfoničara i glazbenu viziju maestra Vladimira Kranjčevića.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Top 10 (urbanih hitova)

    image
    Za vas smo pripremili listu od 10 najboljih urbanih hitova, stoga se opustite i uživajte u narednim glazbenim minutama!
  • Toxic Nineties

    image
    Ako vam je potrebno još neka malo pomoć evo ovako: Ovo su samo neke od najpoznatijih pesama iz devedesetih godina koje se slušaju i danas, a Toxic TV je okupio...
  • Garaža (2008)

    image
    U Garaži će u pola sata domaći pop-rock, jazz, hip hop, reggae, etno i drugi izvođači, osim svirke, moći predstaviti svoje koncerte i buduće projekte. Posebnost...
  • Big Tunes!

    image
    Classic anthems or new dancefloor smashes. As long as they're big tunes, we're playing them all right now!
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.