poster

Šetnja sa slonovima: Slijedeći rasplodna stada, Prvi koraci

Walking with Elephants (2020)

dokumentarni, putovanja, priroda | Ujedinjeno Kraljevstvo

Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Following the Breeding Herds, First Footsteps

SADRžAJ

Autor i istraživač Levison Wood - poznat po šetnji Nilom, Himalajom i Srednjom Amerikom - kreće na epsko, 650 kilometara dugo pješačenje preko Bocvane, na kojem prati najveću migraciju slonova na svijetu. Ravnajući se po kretanju slonova, a ne po kompasu ili zemljovidu, strastveni ekolog Lev ostvaruje životnu želju da se što više približi tim veličanstvenim stvorenjima. Krećući se stopama slonova, zajedno s vodičem iz naroda San, Kaneom Motswanom, stječe dobar uvid u ovo još zagonetno putovanje - koje slonovi prevaljuju tisućljećima, ali koje još nijedan čovjek nije prehodao.
Preopasno je da Lev migraciju slonova prati sam pa je zatražio pomoć lokalnog vodiča safarija Kanea Motswane, pripadnika naroda San, koji je odrastao u divljini. San su autohtoni stanovnici južne Afrike, poznati po tome što tisućljećima žive u skladu s prirodom.
Prije nego što krenu, Kane se pobrinuo za Levov prvi bliski susret sa slonovima - troje siročadi o kojima se u obližnjem sirotištu brine organizacija Slonovi bez granica. Tuli, Panda i Molelo spašeni su od sigurne smrti, a sirotište ih polako priprema za povratak u divljinu, što može potrajati i do deset godina.
Prije nego što krenu na put, Kane želi komunicirati sa svojim precima. On i Lev obavljaju obred u kojem ih pozivaju tražeći savjete i smjernice na putu, kao i zaštitu od divljih životinja i drugih opasnosti koje ih očekuju.

Producent: Alexis Girardet

Fotografije

Šetnja sa slonovimaŠetnja sa slonovimaŠetnja sa slonovima

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Najsmrtonosnije životinje svijeta (2010)

    image
    Ova nova serija prati najnapetije trenutke životinjskog lova kroz epizode pune akcije. Vidjet ćete kako grabežljivci povećavaju prednost loveći u grupama i zašto...
  • Dinastije (2018)

    image
    Uđite u svijet dinastijskih borbi za moć i obiteljskih izdaja, koji je dramatičniji nego u bilo kojem romanu. Serija snimana više od četiri godine na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.